"Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır"

Marmara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, “Ermeni Soykırımı Yalanı ve AİHM Zaferi” etkinliği düzenledi. Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek’in konuşmacı olarak katıldığı etkinlik yoğun ilgi gördü. AİHM'de verilen mücadeleyi anlatan Perinçek, öğrencilerle birlikte Ermeni soykırımının emperyalist bir yalan olduğunu haykırdı.

Türkiye'nin soykrrım yalanlarıyla hedef alındığı bugünlerde Marmara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, “ Ermeni Soykırımı Yalanı ve AİHM Zaferi” etkinliği düzenledi.

Etkinliğe Perinçek-İsviçre davası ile AİHM’den ‘Ermeni Soykırımı Yoktur’ zaferi ile çıkan Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek katıldı. Etkinliğe ilgi yoğundu. Salona sığmayan öğrenciler, Doğu Perinçek'in konuşmasını Hukuk Fakültesi koridoruna yansıtılan ekrandan izledi.

Konuşmasına Ermeni soykırımı iddialarının uluslararası, tarihsel ve emperyalist bir yalan olduğunu vurgulayarak başlayan Perinçek, yalnızca yetkili mahkemelerin soykırım kararı verebileceğini söyledi.

“Herhangi bir mahkeme soykırım suçuna karar veremiyor. Anayasa Mahkemesi, Perinçek, Ali Mercan ve Hasan Kemahlı davalarında bir soykırım olmadığına karar verdi. Yargı yetkisi açısından, yüksek dereceli mahkemeler ortada bir soykırım olmadığına karar verdi. Herhangi bir tüzel kişilik, birey, kurum ve kuruluşun soykırım kararı verme yetkisi yoktur. Yetkili mahkeme haricinde kimse bu konuda karar mercii değildir, yalnızca bilgisizlikten kaynaklı olarak ortaya böyle şeyler söyleyebilirler. Türkiye hakkında soykırım suçu işlendiğinin söylenmesi ancak bir taraftarlıktır, hiçbir hukuki yetki yoktur.

Vatan Partisi’nin İsviçre’de verdiği hukuki mücadeleyi anlatan Perinçek, elde edilen kararın Avrupa’nın birçok kentinde ders olarak okutulduğunu belirtti. 1915 olaylarının tarihsel tartışmaya açılmasının hata olduğunu vurguladı.

- Arkadaşlarımız İşviçre'de polisler ve basını çağırarak ermeni soykırımının yalan olduğunu açıkladılar. bunun ardından görülen üç ayrı dava sonucunda, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, soykırım yalanını ilan etmeyi ifade özgürlüğü olarak kabul etti. Yalnız bu özgürlüğü kazanmadık, AİHM kararı 1915 olaylarının soykırıma benzemediğine karar verdi Tarih komisyonu kurarak 1915 olayları hakkında soykırım veya soykırım değil hükmü vermek mümkün değil. Çünkü bu komisyonun karar verebilecek bir yetkisi yok. O komisyon soykırım suçu işlenip işlenmediğini tartışamaz, yalnızca yaşanan olayları tartışabilirler. 1915 olaylarının yeniden tartışmaya açılması, hukuki tespit ve hüküm açısından bir değer taşımıyor. Bugün geldiğimiz noktada dışişleri bakanlığının bunu tarih komisyonlarına havale etmesi vahim bir durumdur.

Perinçek, Garo Paylan’ın TBMM’ye sunduğu önergenin vatanın birliği ve milletin bütünlüğünü zedelemeye yönelik, bilinçli bir adım olduğunu belirtti.

- Garo Paylan birkaç gün önce TBMM’ye bir dilekçe verdi. Bu önergede, TBMM’nin 1915 olaylarında soykırım suçu işlendiğini kabul etmesini istedi. AİHM kararları, uluslararası bir karardır ve içtihatları bağlayıcıdır. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri de bu tartışma önüne geldiğinde mahkeme kararı olmadan soykırım suçu işlenmiş olmayacağını söyledi. Bu, Türkiye’nin kazandığı bir mevzidir. Devletimiz söz konusu meclislere başvurarak, alınan soykırım kararlarını kaldırmalıdır.

Vatan Partisi Lideri, Ermeni soykırımı yalanının ders kitaplarından kaldırılması için başta Marmara Üniversitesi olmak üzere tüm akademisyenlere çağrıda bulundu.

- Yalnız İsviçre’de değil Paris’te Berlin’de dava öncesinde büyük bir yürüyüş yaptık. 15 Mart, Talat Paşa’nın şehit edildiği tarihte Berlin’de çok büyük bir yürüyüş yaptık. Gazeteler Ermenilerin yürüyüşü basacağı yazıldı. Yürüyüşe itiraz ettiler. Karara karşı iptal kararı çıkarttık. Almanya da da 48 saatlik mücadelelerle yürüyüş hakkını elde ettik. İzin vermeselerde o yürüyüşü yaptık. Merkel o sıra başbakandı. Merkel dedim: Almanca konuşun Amerikanca değil dedim o da çok etkili oldu. Yüzbinlerce kitap yazarak bu süreci götürdük hem yargı hem kitle mücadelesiyle bu süreci tamamladık ve onu mehmetçiğe armağan ettik. Bu kazandığımız sadece basit bir yargı meselesi değil. Amerika gibi pkk gibi emperyalizme karşı mücadele eden mehmetçiğe armağan ettik Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır. Ermeni soykırımı tarihsel bir yalandır. Biz Türk milleti olarak soykırım yapmadık vatanımızı savunduk yalanlarınızı Marmara üniversitesinden yüzlerinize çarpıyoruz

Öğrencilerle birlikte soykırım yalanlarını emperyalistlerin yüzüne çarpan Vatan Partisi Genel Başkanı, kendisine gelen soruları da yanıtladı.

# türkiye # pkk # vatan partisi # tbmm # türk # Doğu Perinçek # avrupa # tgb # marmara # Vatan # sözde ermeni soykırımı # öncü gençlik # aihm # Partisi # marmara üniversitesi # Atatürkçü Düşünce Kulübü # 1915 # talat paşa komitesi # garo paylan # Talat Paşa # ermeni soykırımı