Bayramda hava nasıl olacak?

Ramazan’ın bitmesine günler kala gözler bayramda hava durumunun nasıl olacağına çevrildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre Türkiye’nin pek çok yerinde bayramın ikinci günü yağışlı geçecek. 30 Nisan Cumartesi günü yurdun büyük çoğunluğu parçalı bulutlu ve yağışlı geçerken Pazar günü Trakya Bölgesi ve Ege kıyılarında hava güneşli olacak.

Bayramda hava nasıl olacak?

BAYRAMDA YAĞIŞ VAR

Bayramın birinci günü Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Karadeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu Bölgesi güneşli olurken yurdun geri kalanı yer yer parçalı bulutlu ve yağışlı geçecek. İkinci gün ise, özellikle Doğu Anadolu, Güney Anadolu, İç Anadolu ve Ege bölgesinde sıcaklıklar 2 ile 4 derece arasında düşecek. Bayramın üçüncü günü ise, Trakya, Marmara ve Ege’ de hava sıcaklıkları mevsim normallerine dönerken İç Anadolu’nun bazı kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi yağışlı, Karadeniz Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi parçalı bulutlu olacak.

İSTANBUL VE ANKARA’YA SALI GÜNÜ İÇİN UYARI

Bayramda hava nasıl olacak? - Resim : 1

Meteoroloji uzmanları bayramın 2. Günü dışarıda bulunacaklara uyarıda bulundu. Hava sıcaklığının, 2 ve 3 derece kadar düşeceği İstanbul ve Ankara’ yı Salı günü şiddetli sağanak yağışı bekliyor.

SALI'DAN SONRA MARMARA, EGE VE AKDENİZ GÜNEŞLİ

Bayramda hava nasıl olacak? - Resim : 2

Pazartesi ve Salı günü Marmara ve Ege’de parçalı bulut ve sağanak yağış görülürken Çarşamba ile birlikte havalar, mevsim normallerine çıkarak ısınacak.

Prof. Dr. Orhan Şen, "İstanbul'da 20-21 derece olan sıcaklık pazar günü 16-18 dereceye kadar düşebilir. Sıcaklıklar mevsim ortalamalarına geri dönecek. Antalya'da 24-25 derece İzmir'de 20 derece civarında olacak" ifadelerini kullandı.

# izmir # istanbul # ankara # antalya # Güneş # meteoroloji # bayram # ege bölgesi # ege # ramazan bayramı # trakya # Meteoroloji Genel Müdürlüğü # karadeniz # doğu anadolu bölgesi # Hava durumu # yağmur # akdeniz # marmara bölgesi # Karadeniz Bölgesi # akdeniz bölgesi # çarşamba # pazartesi # salı # Güneydoğu Anadolu Bölgesi # iç anadolu bölgesi # Parçalı Bulutlu