KKTC'de hükümet krizi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Parti Meclisi, güven oylamasına katılmama kararı aldı.

KKTC'de hükümet krizi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yeni hükümet kurulma çalışmalarında bir kriz daha ortaya çıktı.

Kıbrıs Postası'nın haberine göre, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından saat 21.00’da Parti Meclisi (PM) toplandı. Söz konusu toplantıda, 100 günlük eylem planının imzalanmaması üzerine yarın gerçekleşecek olan güven oylamasına katılmama kararı alındı. 

YDP Genel Sekreteri Talip Atalay tarafından Parti Meclisi toplantısının ardından yapılan açıklamada, UBP içerisindeki sıkıntıların devam edeceğine vurgu yapıldı.

100 günlük eylem planına da işaret edilen açıklamada, “YDP ve DP bir araya gelerek, 100 günlük eylem planı taslağı hazırlamıştır. Bu eylem planı Başbakan Faiz Sucuoğlu’na sunulmuştu, Başbakan tarafından Bakanlar Kurulu’nun bilgisine getirildi. Anlaşmaya göre, 100 günlük eylem planı 3 parti başkanı tarafından imzalanacaktı” denildi.

Eylem planının ardından UBP içerisinde ‘kıyamet koptuğu’ söylenen açıklamada, “Başbakan haksız yere sert bir şekilde eleştirildi” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun görevi Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a iade etmesi ve geniş tabanlı bir hükümet kurulması yönünde destek vermesi tavsiye edildi.

# cumhurbaşkanı # meclis # türk # KKTC # MYK # Parti Meclisi # Partisi # kuzey kıbrıs # YDP # günlük