Kurtuluş dizisi Ulusal Kanal'da başlıyor

İlk kez 1994 yılında yayımlanan ve Türk Kurtuluş Savaşı'nı konu alan unutulmaz televizyon dizisi Kurtuluş, Ulusal Kanal ekranlarına gelecek. Türk Milleti'nin yeniden varoluş mücadelesini konu alan dizinin senaryosunu Turgut Özakman yazdı, yönetmenliğini Ziya Öztan üstlendi, müziklerini ise Muammer Sun hazırladı. Kurtuluş Dizisi Ulusal Kanal ekranlarında 27 Mayıs Cuma saat 21.00'de başlıyor.

Kurtuluş dizisi Ulusal Kanal'da başlıyor

İlk kez 1994 yılında yayımlanan ve Türk Kurtuluş Savaşı'nı konu alan unutulmaz televizyon dizisi Kurtuluş, Ulusal Kanal ekranlarına gelecek. Türk Milleti'nin yeniden varoluş mücadelesini konu alan dizinin senaryosunu Turgut Özakman yazdı, yönetmenliğini Ziya Öztan üstlendi, müziklerini ise Muammer Sun hazırladı.

Ağustos 1991'de başlayan Kurtuluş dizisinin çekimleri 2 yıl kadar sürdü. Gerçek mekanların kullanılmasına özen gösterilen dizide, Tuzla, İstanbul sahili, İzmir kordonboyu ve I. TBMM Binası gibi mekanlar, çekim platolarında 1921'deki görünümlerine benzer biçimde yeniden inşa edildi. 6 bölüm olan dizi  Ulusal Kanal ekranlarında 27 Mayıs Cuma saat 21.00'de başlıyor.

# istanbul # ulusal kanal # türk # Ulusal # ilk # dizi # Mayıs # kurtuluş