Başsavcılıktan Pınar Gültekin davası açıklaması

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i öldüren Cemal Metin Avcı'ya verilen 23 yıl hapis cezası tartışma yarattı. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, Cemal Metin Avcı'ya verilen ceza ile kardeşinin beraat kararlarının istinafa taşınacağını açıkladı.

Başsavcılıktan Pınar Gültekin davası açıklaması

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i (27) boğduktan sonra varile koyup yakan Cemal Metin Avcı'nın (32) ''canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme'' suçundan yargılandığı davada aldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının haksız tahrik indirimi uygulanarak 23 yıla düşürülmesi ve kardeşi Mert Avcı'nın beraat kararlarının istinaf mahkemesine taşınacağını açıkladı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz 2020'de kayboldu. Soruşturma kapsamında 5 gün sonra gözaltına alınan eski sevgilisi Cemal Metin Avcı, çıkan kavgada Gültekin'i boğarak öldürdüğünü, cesedini bağ evindeki varile koyup yaktığını, üzerine de beton döktüğünü itiraf etti.

# muğla # dava # pınar gültekin # Temmuz # hapis # yargı # istinaf # cemal metin avcı # akyaka