Selde mahsur kalan 5 kişi helikopterle kurtarılacak

Kastamonu Valisi Avni Çakır, taşkın ve su baskınları yaşanan Bozkurt ilçesinde herhangi bir can kaybı ya da kayıp ihbarı bulunmadığını söyledi. Çakır, İlişi köyünde 5 kişinin mahsur kaldığını onların da hava desteğiyle kurtarılacağını söyledi.

Selde mahsur kalan 5 kişi helikopterle kurtarılacak

Kastamonu Valisi Avni Çakır,  AFAD Başkanı Yunus Sezer ile taşkın sonucu su baskını yaşanan Bozkurt ilçe merkezi ve İlişi köyünde incelemelerde bulundu.

Çakır, geceden bu yana bölgede aşırı yağışın sahildeki hemen hemen tüm ilçelerde su taşkınlarına sebebiyet verdiğini söyledi.

"5 VATANDAŞIMIZ ÜÇÜNCÜ KATTA MAHSUR"

Taşkın nedeniyle Bozkurt ilçesinde geçici bir köprüyü yıkmak zorunda kaldıklarını belirten Çakır, "Şu an su büyük oranda dere yatağında akıyor. Yalnız şehrin dereye yakın kesimlerinde su sızması oldu. Arkadaşlarımız, kanal açma suretiyle suyun tahliyesi için uğraşıyor. Şu aşamada Bozkurt ilçemizde herhangi bir can kaybı ya da kayıp ihbarı yok. Özellikle İlişi köyünde dere duvarı aştı ve su köyün ortasında çoğaldı. Orada 5 vatandaşımız mahsur şekilde fakat üçüncü kattalar. Onlarla ilgili hava desteği istedik, hava şartının elvermesiyle hava desteğiyle onları da alacağız" dedi.

# Kastamonu # kastamonu # mahsur # AFAD # oldu # helikopter # Bina # sel # su baskını # taşkın