DBP’li Aydeniz Beştaş ile birlikte sözlü savunma yaptı

Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz, Meclis Hazırlık Komisyonu’nda sözlü savunma yaptı. Polise yumruk attığı için hakkında fezleke hazırlanan DBP'li Aydeniz, komisyona HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş ile beraber geldi. Yeni deliller sunulması nedeniyle komisyon, 6 Temmuz Çarşamba günü tekrar toplanacak.

DBP’li Aydeniz Beştaş ile birlikte sözlü savunma yaptı

Meclis Hazırlık Komisyonu, Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz için toplandı.

DBP’li Aydeniz hakkında polise yumruk attığı için 5 fezleke hazırlanmıştı. Ak Parti Akhisar Milletvekili Ali Özkaya başkanlığında yapılan toplantıda Hazırlık Komisyonu, dokunulmazlık dosyalarının incelenmeye başladı.

DBP’li Aydeniz, komisyona HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ile birlikte geldi. DBP’li Aydeniz, 4 dosyası hakkında sözlü savunma yaptı. HDP’li Beştaş ise Aydeniz’in 1 dosyasıyla ilgili sözlü savunmasını sundu.

Meclis Hazırlık Komisyonu’na DBP’li Aydeniz ile ilgili yeni görüntü ve fotoğraflar sunuldu. Bu nedenle komisyon, yeni delilleri incelemek üzere çalışmalarına ara verdi. Komisyon, Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin dosyayı 6 Temmuz Çarşamba günü saat 11’de görüşmeye devam edecek.

Hazırlık Komisyonu, DBP’li Aydeniz hakkında nihai kararı verecek. Eğer Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılmasının yönünde karar verilirse dosya, Karma Komisyon’a iletilecek. Karma Komisyon da bir aylık çalışmasının ardından aynı kararı verirse süreç Genel Kurulda ilerleyecek.

Meclis Genel Kurulu, Ekim ayında açılacağı için Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılması Ekim’e kalacak. Genel Kurul’da DBP’li Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin oylama yapılacak. Salt çoğunluk sağlanırsa da Aydeniz’in yargılanmasının önü açılacak.

# hdp # Temmuz # Meclis Genel Kurulu # Partisi # dbp # Meclis Hazırlık Komisyonu # Salihe Aydeniz # Demokratik Bölgeler Partisi