Hunter Biden kimdir?

Daha önce Ukrayna'da gerçekleştirdiği yolsuzluklarla gündeme gelen, ABD 46. Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden skandallarla dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Hunter Biden kimdir sorusu en çok merak edilenler arasında.

Hunter Biden kimdir?

ABD 46. Başkanı Joe Biden'ın ilk eşinden olan ikinci oğlu Hunter Biden skandallarla dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Hunter Biden kimdir sorusu en çok merak edilenler arasında. 

"HUNTER BİDEN KİMDİR?"

Hunter Biden, Amerika Birleşik Devletleri'nin 46. başkanı olan Joe Biden'ın ilk eşinden olan ikinci oğludur. 4 Şubat 1970 doğumlu Hunter Biden, avukatlık ve yatırım danışmanlığı yapmaktadır. Aynı zamanda yatırım ve danışmanlık firması Rosemont Seneca Partners'ın kurucu ortağıdır.  Hunter Biden, 2014 yılında Ukrayna'nın en büyük özel doğal gaz üreticilerinden Burisma Holding'in yönetim kuruluna seçildi. 2019 yılı Nisan ayına kadar bu görevini devam ettirdi. Hunter Biden görev süresinin sona ermesi sonrası görevini devam ettirmedi. 

"HUNTER BİDEN'İN ÇOCUKLUĞU"

Hunter Biden, Daleware eyaletinin Wilmington şehrinde dünyaya geldi. Annesi Neila Biden, babası ABD 36. Başkanı Joe Biden'dır. Hunter Biden, Joe Biden ve Neila Biden'ın ikinci çocuğudur. Annesi ve küçük kız kardeşini bir trafik kazası sonrası kaybeden Hunter Biden, bu kazada ağabeyi ile birlikte yaralanmış olmasına karşın hayatta kalmıştır. 

Öğrenimini, babası Joe Biden'ın da gittiği Delaware eyaletinde Claymont Katolik Lisesi Archmere Akademisi'nde bitirmiştir. Ardından 1992 yılında Georgetown Üniversitesi Tarih bölümünden mezun olmuştur. Üniversiteden mezun olmasından sonra Portland eyaletindeki Oregon şehrinde bulunan bir cizvit kilisesinde gönüllü olarak çalışmıştır. Burada 1993 yılında evleneceği Kathleen Buhle ile tanışmıştır. Georgetown Üniversitesi Hukuk Merkezi'nde bir yıl okuduktan sonra Yale Hukuk Fakültesi'ne transfer oldu ve 1996 yılında mezun oldu. Georgetown Üniversitesi Hukuk Merkezi'nde bir yıl okuduktan sonra Yale Hukuk Fakültesi'ne geçti. Hunter Biden 1996 yılında Yale Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 

"KİŞİSEL HAYATI"

Hunter Biden, 1993 yılında, gönüllü olarak çalıştığı cizvit kilisesinde tanıştığı Kathleen Buhle ile evlendi. Hunter Biden ile Kathle Buhle çiftinin Naomi, Finnegan ve Maisy adlı üç çocukları oldu. Hunter Biden, evliliğini 2017 yılında sonlandırdı. Evliliğini sonlandırmadan önce, 2016 yılında erkek kardeşi Beau'nun dul eşi Hallie Biden ile çıkmaya başladı. Hunter Biden'ın, Ağustos 2018'de Arkansas'ta Lunden Alexis Roberts'tan bir çocuğu oldu. Hunter Biden 2019 yılının Mayıs ayında Güney Afrikalı film yapımcısı Melissa Cohen ile evlendi. Melissa Cohen ve Hunter Biden çiftinin 2020 yılının Mart ayında bir oğulları dünyaya geldi. 

"HUNTER BİDEN'IN SKANDALLARI"

Hunter Biden, sık sık dünya kamuoyunda skandallarla anılan bir isim. Daha önce ABD'de Demokrat başkan adayı Joe Biden'ın başkan yardımcılığı yaptığı dönemde oğlu Hunter Biden'ın Ukraynalı enerji firması ile ilişkilerine müdahil olduğu ve bu firmayı soruşturan başsavcıyı kovlamaları için Ukrayna'ya baskı yaptığı iddia edildi. 

Hunter Biden'ın sızdırılan e-postalarından ortaya çıktığına göre Hunter Biden, aylık 50 bin dolar maaşla yönetim kurulu üyesi olduğu Burisma'nın yönetim kurulunda bulunan Vadym Pozharskyi'nin Mayıs 2014'teki bir e-mailinde Hunter Biden'a "Etkinizi şirketimizin yararına nasıl kullanabilirsiniz?" diye yazdı. Hunter Biden ise buna yanıt olarak o an Katar'da olduğunu belirtti ve "Burisma'ya yönelik resmi bir suçlama var mı?" sorusunu yöneltti. Aynı gün içinde Burisma bir duyuru yaparak Hunter Biden'ı da yönetim kurullarına aldıklarını açıkladı.

Bundan yaklaşık 8 ay sonra, o dönem ABD başkan yardımcısı olan Joe Biden'ın Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroshenko ve Başbakanı Arseniy Yatsenyuk'a, Başsavcı Viktor Shokin'i görevden alması için baskı yaptığı belirtildi.

2022 yılının başlarında ortaya çıkan bir video ile başı belaya girmişti. Görüntülerde Hunter Biden, kayıt dışı iddia edilen bir silah elindeyken hayat kadınlarıyla birlikte oluyordu. Ayrıca uyuşturucu kullanıyorlardı. Daha önce uyuşturucu bağımlılığı yüzünden adı başka skandallara karışan Hunter Biden, bu görüntülerle oldukça zor durumda kalmıştı.

Yine 2022 yılında ortaya atılan başka bir iddia daha büyüktü. Hunter Biden'a ait olduğu iddia edilen veriler internete sızdırıldı. Hunter Biden ve Joe Biden ile ilgile skandal görüntüler, konuşmalar, yazışmalardan yaklaşık 40GB veri internette dolaşıma sokuldu.

Bu verilerde Hunter Biden'ın yaşı küçük çocuklarla ilgili uygunsuz fotoğrafların, uyuşturucu ve silah kullanımıyla alakalı skandal görüntülerin ve konuşmaların olduğu iddia edildi. 

# Trafik # abd # Ukrayna # silah # cumhurbaşkanı # joe biden # Amerika Birleşik Devletleri # ilk # abd başkanı # Mayıs # Wilmington # icloud # Hunter Biden # hunter biden skandalı