Vatan Partisi'nden Diyarbakır Barosuna tepki

Diyarbakır Barosu'nun Irak'taki saldırıyla ilgili açıklamasına Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanlığından da bir tepki geldi. İl Başkanı Ferdi Tanhan, "Diyarbakır Barosu ABD'nin psikolojik savaş aygıtıdır, Diyarbakır Barosu gerçek yüzünü göstermiştir'' dedi.

Vatan Partisi'nden Diyarbakır Barosuna tepki

Tanhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

- Vatan Partisi olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin karar ve uygulamalarına karşı düşman saflardan yayılan bütün iftiraları mahkum ediyoruz. Savaş koşullarında Ordumuzu hiçbir aslı yokken katliam yapmakla suçlayan Diyarbakır Barosu gerçek yüzünü göstermiştir.



Irak'ın Zaho bölgesindeki sivilleri hedef alan mefhum saldırıyı TSK'nin omuzlarına yüklemesi, Diyarbakır Barosu'nun ABD'nin psikolojik savaş aygıtı olduğunu kanıtlayan son gelişmedir diyen Tanhan, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sonuna kadar güveniyoruz ve bu güveni sarsmaya yönelik faaliyetlerin karşısındayız. Bu tür faaliyetin TSK'ya kurşun sıkmaktan, masum sivilleri bombalamaktan hiçbir farkı yoktur ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Barosu'nun gündemindeki konulara da vurgu yapan Ferdi Tanhan, baronun Türkiye’nin, Diyarbakır'ın gündemine karşı ilgisiz olduğunu söyledi. Tamamen PKK'nın gündemine göre hareket etmektedir. Diyarbakır Annelerinin acılarına ve Kürtlerin gerçek sorunlarına karşı duyarsızlıkları ortada. Tek işleri PKK sözcülüğü. Artık yeter!" ifadeleri ile duruma sert tepki gösterdi.

# abd # türkiye # pkk # vatan partisi # türk # son # ferdi tanhan # Zaho # diyarbakır barosu # Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı