İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu'ndan Diyarbakır Barosu'na tepki

Diyarbakır Barosu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hedef alan açıklamasına İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu'ndan tepki geldi.

İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu'ndan Diyarbakır Barosu'na tepki

İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu'nun açıklaması şu şekilde:

KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR

20 Temmuz 2022 tarihinde Irak Cumhuriyeti Duhok Vilayeti içerisinde gerçekleşen faili meçhul patlamayı, terör örgütlerinin provokasyonu ve propagandası çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetlerine izafe eden Diyarbakır Barosu bildirisinin kabuülü hukuk içinde mümkün değildir.

Bunun; Türkiye Cumhuriyeti resmi makamlarınca açıkca ve yalanlanan ve maddi delile dayanmayan asılsız ithamlar ile Türkiye Cumhuriyeti'nin terör örgütleri ile olan haklı mücadelesini sekteye uğratma girişimleri olduğunu görmekteyiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin teröre karşı meşru mücadelesine yönelen bu ağır ithamlar tümüyle hukuki dayanaktan yoksundur.

Diyarbakır Barosu'nun mezkur açıklaması evrensel hukuk normlarını temel hak  ve hürriyetleri değil örgütsel ve ideolojik bir tavrı öncelemektedir.

İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu (İMAG) olarak Diyarbakır Barosu'nun bu talihsiz bildirisini kabul edilemez bulduğumuzu açıkca belirtiriz.

# istanbul # türkiye # pkk # türk # Temmuz # Duhok # diyarbakır barosu