Memur ve gazetecilerden "Basın Meslek Odası" çağrısı

Memur ve gazeteciler sorunlarını ortak bir basın toplantısı ile anlattı. Savdes-Sen ve GMD tarafından düzenlenen programda kamuda devam eden ‘Yardımcı Hizmetler Sınıfı’ uygulamasının kaldırılması talep edilirken, gazetecilerin haklarının savunulması için de ‘Basın Meslek Odası’ kurulması çağrısı yapıldı.

Memur ve gazetecilerden "Basın Meslek Odası" çağrısı

Emek ve medya örgütleri Ankara’da basın mensupları ile bir araya geldi. Savunma, Büro ve Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN) ve Genç Medyacılar Derneği (GMD) tarafından düzenlenen programda, kamu çalışanlarının ve medya çalışanlarının sorunları ve bunlara yönelik çözüm talepleri ile ilgili açıklamalarda bulunuldu.

YARDIMCI HİZMETLER SINIFI MİADINI DOLDURDU

Programda ilk sözü alan SAVDES-SEN Genel Başkanı Tuncay Cengiz, kamuda 1965 yılından bu yana devam ‘Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nın büyük mağduriyetlere neden olduğunu ifade etti. Bu uygulamanın günümüz koşullarında uygulanıyor olmasının bir anlamı olmadığını belirten Cengiz, “Miadı dolmuş olan Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nın kaldırılarak bu hizmet sınıfındaki mevcut personelin, eğitim durumlarına ve ihraz ettikleri unvanlara uygun hizmet sınıflarına geçirilmeleri gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

BASIN MESLEK ODASI KURULMALI

GMD Genel Başkanı Umut Emre Çınar ise konuşmasında, gazetecilerin düşük sendikalaşma oranlarına dikkat çekti. Çalışanları ve emeği savunan haberler yapan gazetecilerin kendi haklarını arayamadıklarını belirten Çınar, “Her türlü tahakkümden uzak, gazetecileri ve mesleği koruyacak bir Basın Meslek Odası kurulmalıdır.” çağrısında bulundu.

# ankara # bulundu # ilk # umut