PKK Irak'ta çok sayıda sivili hedef aldı

Terör örgütü PKK'nın Irak'ta sadece son bir yılda düzenlediği terör eylemlerinde çok sayıda sivil ve güvenlik gücü hayatını kaybetti ve yaralandı.

PKK Irak'ta çok sayıda sivili hedef aldı

Terör örgütü PKK'nın Irak'ta sadece  son bir yılda düzenlediği terör eylemlerinde  çok sayıda sivil ve güvenlik gücü hayatını kaybetti ve yaralandı.

Saldırı ve yola döşediği mayınlarla çok sayıda güvenlik gücünü  hedef alan PKK’nın, son bir yıldaki terör eylemlerinde aralarında çocuk ve turistlerin de olduğu sivilleri de hedef alması dikkati çekti.

"PKK'NIN SON BİR YILDAKİ TERÖR EYLEMLERİ"

• Duhok'un Amedi ilçesinde, 5 Haziran 2021'de, Irak'ın kuzeyinde Özel Zerevani Birliklerine bağlı 5 Peşmerge, terör örgütü PKK'nın döşediği mayının patlaması sonucu hayatını kaybetti.

• 17 Nisan 2022'de yapılan açıklamada, Duhok'ta PKK'lı teröristler üzerinde 1 ton patlayıcı madde ele geçirildiğini duyurdu.

• PKK, 19 Nisan'da Musul’un Sincar ilçesinde Irak ordu güçlerine saldırdı, olayda 5 asker yaralandı.

• 4 Mayıs 2022'de PKK tarafından Duhok’un Amedi ilçesinde yola döşenen 200 kilogram patlayıcı maddenin imha edildiği açıklandı.

• Duhok'un Şeyhan ilçesine bağlı Etruş nahiyesinde, 7 Mayıs'ta PKK'nın döşediği mayının patlaması sonucu 8 çocuk babası 45 yaşındaki Hurşid Musa'nın bacağı koptu.

• PKK, 24 Mayıs'ta da Duhok’ta bir televizyon kanalına ait uydu merkezine bombalı saldırı düzenledi. Saldırıda kanalın yayın cihazları kullanılmaz hale geldi.

• Duhok'un Amedi ilçesinin Bamerni nahiyesinde 26 Mayıs'ta PKK'nın düzenlediği bombalı saldırıda 2 çocuk hayatını kaybetti, 1 çocuk yaralandı.

• 5 Haziran'da Kani Masi nahiyesinde PKK'nın döşediği bombanın patlaması sonucu Danimarkalı bir bisikletçi hayatını kaybetti, bir kişi de yaralandı.

• 15 Haziran'da ise Musul'un Sincar ilçesine bağlı Sinun nahiyesinde terör örgütünün kendilerine karşı gösteri düzenleyen halka ateş açması sonucu yaralananlar oldu.

• Duhok'un Zaho ilçesinde 20 Temmuz'da bir dere kenarına yapılan saldırıda 9 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı açıklandı.

Saldırının ardından Türkiye Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da sivillerin hayatını kaybettiği saldırı kınandı. Açıklamada, Türkiye'nin sivilleri hedef alan her türlü saldırının karşısında olduğu belirtilerek, "Terör örgütü kaynaklı olduğu değerlendirilen bu gibi saldırılarla ülkemizin terörle mücadeledeki haklı ve kararlı tutumunun hedef alındığı kıymetlendirilmektedir." ifadelerine yer verildi.

# türkiye # pkk # saldırı # ırak # terörle mücadele # Sincar # hedef # Temmuz # musul # son # çok # Duhok # 2022 # Zaho