Metaverse'de çocukları bekleyen tehlike

Gerçek ve sanalın farklı cihazlar arasında hareket etmesine ve sanal bir ortamda iletişim kurmasına olanak sağlayan platform Metaverse, son yıllarda artan taciz ve pedofili vakaları sebebiyle eleştirilerin hedefi oldu.

Metaverse'de çocukları bekleyen tehlike

Haber: Mert Sagit

Medya ve teknelojinin çocuklara uygunluğunu denetleyen kuruluş Common Sense Media'nın sunduğu bir rapora göre Metaverse özellikle çocuklar için ciddi bir tehlike oluşturuyor. Çok büyük oranda 18 yaş altı kullanıcısı bulunan Metaverse'de bu rapora göre çocuklar yetişkinlere gerçek paraya çevirilebilecek "Robux" adında bir sanal para karşılığında çevrim içi danslar ve çıplak fotoğraf sunuyor. Pedofilinin yeni adresi olarak da adlandırılan Metaverse'de genç ve çocuk kullanıcılar  düzenli olarak istismar içeren cinsel içerikler, taciz ve tecavüz tehditleriyle karşı karşıya kalıyor. Metaverse VR (sanal gerçeklik gözlüğü) ile de uyumlu olduğu için bu tarz istismarlar çocuklarda neredeyse gerçekmiş etkisi yaratarak travmatik potansiyeller doğuruyor. Çünkü VR gözlüğü kişilere sanal ortamda gerçeğe yakın bir deneyim sunuyor.

Metavers'ün diğer bir olumsuz etkisi de bireylerde bağımlılık yaratarak saldırganlık oluşturması ve gerçeklik-sanal arasındaki ayrımın ortadan kalkması. Aynı zamanda gelişme çağındaki çocuklar göz yorgunluğu, mide bulantısı ve "siber hastalık" şeklinde adlandırılan hastalıklara aday olabiliyor.

# fotoğraf # Taciz # medya # çok # metaverse # Sanal gerçeklik # pedofili