Bakan Varank ile Fuat Uğur arasında elektrikli traktör davası

Gazeteci Fuat Uğur, Türkiye Gazetesi'nde yazdığı köşe yazısında, daha önce elektrikli traktör hakkında eleştirdiği Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın kendisine tazminat davası açtığını belirtti.

Bakan Varank ile Fuat Uğur arasında elektrikli traktör davası

Gazeteci Fuat Uğur, bugünkü köşe yazısında, daha önce yerli elektrikli traktör konusunda yazdığı bir yazı yüzünden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın kendisine dava açtığını belirtti.

Fuat Uğur yazısında, yerel mahkemenin Bakan Varank’ın açtığı tazminat davasını “Fikir ve ifade özgürlüğü” olarak değerlendirip reddettiğini, ancak Bakan Varank'ın istinaf mahkemesine başvurup davayı kazandığını belirtti. 

Fuat Uğur, daha önceki bir köşe yazısında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın mazotlu traktör üreten sanayicileriyle buluşmasını eleştirdiğini ve elektrikli traktörü zaten üreten sanayicinin çağrılmamasına tepki gösterdiğini belirterek, davanın bu tepki üzerine geldiğini yazdı. 

Davanın Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank lehine sonuçlandığını belirten Uğur, Bakan Varank'ın 21 bin 650 liralık tazminatı tahsil etmek üzere icra takibi başlattığını yazdı. 

Fuat Uğur yazısının sonunda, "Mustafa Varank benden alacağı parayı hak etmedi. Tabii ki haciz gelmesin diye bu parayı ne yapıp edip ödeyeceğim." ifadelerini kullandı. 

# mustafa varank # icra # bakan # fuat uğur # haciz # Sanayi ve Teknoloji Bakanı # elektrikli traktör