Bakan Varank Fuat Uğur'a ne cavap verdi?

Fuat Uğur, dünkü köşe yazısında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın kendisine tazminat davası açtığını belirtmiş ve buna tepki göstermişti. Bakan Varank'tan Fuat Uğur'un yazısına cevap gecikmedi.

Bakan Varank Fuat Uğur'a ne cavap verdi?

Fuat Uğur, elektrikli traktör projesi hakkında yazdığı yazı üzerine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın açtığı hakaret davası nedeniyle 21 bin 650 lira tazminat cezasına çarptırıldığını ve hakkında icra takibi başlatıldığını açıklamıştı. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ise, Fuat Uğur'un kaleme aldığı yazı sebebiyle Türkiye Gazetesi'ne tekzip gönderdiklerini duyurmuştu. Bunun üzerine Bakan Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın resmi sosyal medya hesabından duyurduğu tekzip kararını paylaşarak Fuat Uğur'u "tetikçilik ve itibar suikasti" yapmakla suçladı. Bakan Varank'ın sosyal medya hesabından yayınladığı açıklama şu şekilde:

- Yalan yanlış bilgilerle açıkça iftira edeceksin... Tetikçilik yapıp itibar suikasti yapmaya çalışacaksın... İşin doğrusunu anlatan tekzibi yayınlayıp özür dilemeyeceksin... Bir yalanı düzeltmek 3 yıl sürecek... Ondan sonra ceza alınca da vay efendim niye böyle oldu!

"BAKAN DOĞRUYU SÖYLEMİYOR"

Bakan Varank'ın açıklamalarından sonra Fuat Uğur, sosyal medya hesabından Bakan Varank'a cevap verdi. Uğur, açıklamasında, Bakan Varank'ın doğruyu söylemediğini belirterek "Söylediğinin tersine yolladığı tekzip değil, “açıklama”yı köşemde yayınladım." dedi. Fuat Uğur'un açıklaması şöyle:

- Bakan Mustafa Varank doğru söylemiyor. Söylediğinin tersine yolladığı tekzip değil, “açıklama”yı köşemde yayınladım. Bana yönelik çirkin hakaretlerini çıkararak iddialarına aynen yer verdim ve cevabımın bir kısmını yazdım. Kalanı için cevap veremedim. Neden acaba? Evet Bakan Varank’ın bana gönderdiği açıklamayı(tekzip değil) köşemde yayınladım. Varank doğru söylemiyor. Ama cevaplarımı veremedim tam olarak.Neden acaba?Kendisi daha iyi bilir.20 gün gazetede yazamadım.Bunun için olabilir mi Bakan Varank? Ciddiyet ve devlet adamlığı lütfen. Varank’ın bu arada yazılarımı internetten başarıyla kaldırtıp ardından da bana gönderdiği açıklamayı yeniden paylaşması ne kadar adil(!) Sonuç: Yerel mahkemenin reddettiği dava hakkındaki İstinaf kararı bir hukuk skandalı. Aldığı 21 bin 650 lira helal mi düşünsün tekrar. Devletin Bakanı olmuş kişinin gücüyle tabii mücadele edemem. Bakan Varank'la da. Ancak fikirlerimi söylerim ama bir yerde konuşmayı sürdürebilmem mümkün olmaz. Bunu herkes biliyor. Özellikle medyada. Burada susuyorum ama herkes bilmeli ki aslında konuşuyorum.

# türkiye # mustafa varank # mücadele # bakan # medya # fuat uğur # Sanayi ve Teknoloji Bakanı # Bakan Varank # elektrikli traktör