Avrupa faşist özüne mi dönüyor?

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy Washington Post’a verdiği söyleşisinde Batılı ülkelerden tüm Rusya vatandaşlarına dönük vize yasağı talebi üzerine Finlandiya ve Estonya başbakanlarından da akıl almaz ırkçı öneriler geldi.

Avrupa faşist özüne mi dönüyor?

Estonya Başbakanı Kaja Kallas ve Finlandiya Başbakanı Sanna Marin'den akıl almaz öneriler geldi. Estonya ve Finlandiya liderleri Rusların Avrupa'da tatil yapamayacaklarını belirterek, Avrupa ülkelerinden Rus vatandaşlarına turist vizesi vermeyi durdurmaları çağrısında bulundu. Estonya Başbakanı Kaja Kallas Twitter'da "Avrupa'yı ziyaret etmek bir insan hakkı değil bir ayrıcalıktır. Artık  Rusya'dan gelen turizmi bitirmenin zamanıdır" diye yazdı.

Bir gün önce Finlandiya Başbakanı Sanna Marin da "Rusya Avrupa'da agresif ve acımasız bir savaş yürütürken Rusların normal bir hayat yaşayabilmeleri, Avrupa'da seyahat edebilmeleri, turist olabilmeleri doğru değil” dedi. 

AB TOPLANTISINDA GÖRÜŞÜLECEK

Bazı AB ülkeleri, Ruslara artık vize vermiyor. Ruslar için vize konusunun 31 Ağustos'ta AB dışişleri bakanlarının gayrı resmi toplantısında tartışılacağı açıklandı. 

FRANSA TARİHİ VİNCENNES ŞATOSU'NA RUSLARIN GİRMESİNİ YASAKLADI

Öte yandan Fransa’dan Rus vatandaşlarına yönelik bir karar açıklandı.

Başkent Paris’te bulunan Vincennes Şatosu’nu  Rus vatandaşların ziyaret etmesinin yasaklandığı duyuruldu.

"RUS OLDUĞUNUZ İÇİN ŞATOYA GİREMEZSİNİZ"

Her yıl yaklaşık 150 bin ziyaretçi kabul eden şatoya yetişkinler giriş ücreti olarak 9,50 euro ödüyor.

28 Temmuz tarihinde 2 Rus kadının Vincennes Şatosu’na girişine izin verilmediği öğrenildi.

Fransa'da 5 aydır bulunan 31 yaşındaki Rus kadınlardan biri, Şato girişinde güvenlik görevlisinin pasaportunu görmek istediğini daha sonra güvenlik görevlisinin kendisine "Rus olduğu için" şatoya giremeyeceğini söylediğini belirtti. 

# abd # rusya # amerika # Ukrayna # Putin # fransa # twitter # Ağustos # avrupa # nato # avrupa birliği # rus # estonya # finlandiya # Faşizm