ABD'de müslümanların katilleri serbest dolaşıyor

Amerika'da İslami İlişkiler Konseyi Yürütme Müdürü (CAIR) Nihad Awad yaptığı açıklamada, ''Joe Biden başkanlığındaki Beyaz Saray'ın 4 Müslümanın katledilmesinin failini veya faillerini tespit etmek için şu ana kadar aldığı tedbirler yeterli değil.'' dedi.

ABD'de müslümanların katilleri serbest dolaşıyor

Albuquerque’de polis  Müslüman bir adamın yakın zamanda öldürülmesine karıştığına inandıkları aracın izini sürdüler ve şoförü, şehirde Müslüman erkeklerin dört ölümünün ikisinde birincil şüpheli olarak suçlandı.

Salı günü ilerleyen saatlerde düzenlediği basın toplantısında polis, 51 yaşındaki Muhammed Syed’in Aftab Hüseyin ve Muhammed Afzaal Hüseyin’in ölümlerinde iki cinayetle suçlandığını söyledi.

Yetkililer, diğer iki adamın ölümüyle ilgili olası suçlamalar konusunda bölge savcılığıyla birlikte çalıştıklarını ve davalarının açık ve aktif olduğunu söyledi.

Polise göre, Syed son birkaç yıl içinde Afganistan’dan geldi ve sonunda reddedilen “aile içi şiddet de dahil olmak üzere birkaç küçük kabahat tutuklaması” yaptı. Polis, Syed’in nedeni hakkında ayrıntılı bilgi vermeyi reddetti.

Dört kurbanın hepsi de aynı camiye giden ve orada vurularak öldürülen Güney Asya kökenli Müslüman göçmen erkeklerdi. 

CAIR’in genel müdürü Nihad Awad yaptığı açıklamada, “Bu şiddetin sona erdiği haberlerinin New Mexico Müslüman toplumuna bir miktar rahatlama ve güvenlik sağlayacağını umuyoruz” dedi.

Amerika- İslam İlişkileri Konseyi Başkanı Nihad Awad: " Biden, görevdeki ilk gününde Müslüman yasağını sona erdirme, yönetiminin her kademesine Müslümanları dahil etme ve ırksal, dini ayrımcılık konularını ele alma sözü verdi'' cümlesini hatırlatırken ama şu ana kadar bu sözün yerine getirilmesi konusunda  ciddi bir çalışmanın görülmediğini söyledi.

# abd # amerika # göçmen # Biden # ilk # son # İslam # Müslüman # New Mexico