Dario Costa kimdir?

14 Ağustos günü Red Bull, Caddebostan Sahili'nde düzenlediği etkinlikte, profesyonel Red Bull Air Race yarışmacısı Dario Costa'nın yaptığı şov ile izleyenleri adeta büyüledi.

Dario Costa kimdir?

9 Mayıs 1980 doğumlu ve İtalyan asıllı Dario Costa, profesyonel Red Bull Air Race yarışmacısı, dublör pilotu, akrobasi sanatçısı, uçuş eğitmeni ve Bologna, İtalya'dan Pilatus PC6 Porter paraşütle atlama pilotudur.

Dario Costa, 4 Eylül 2021 yılında gerçekleştirdiği Kuzey Marmara Otoyolu'nda T1 ve T2 tünellerinden uçarak dünya rekoruna imza atarak adından söz ettirdi. Yaptığı başarı ile ses getiren yarışmacının dünya rekoru Amerikan Havacılık ve Uzay Bilimleri Enstistüsü’nde yayınlanan bilimsel makaledesinde ‘‘Tunnel Pass’’ projesinin öncesi ve sonrasındaki veri analizleri yer aldı.

Dario Costa kimdir? - Resim : 1

14 Ağustos 2022 Pazar günü Caddesbostan Sahili'nde Redbull etkinliği'nde Dario Costa etkileyici şovu ile izleyicileri hayran bıraktı. Etkinlik, İstanbul'da 5.kez düzenlendi. "Uçak ile en uzun tünel uçuşu" dünya rekoruna imza atan Dario Costa, Red Bull Uçuş Günü'nde seyirciler ile buluştu.

Red Bull etkinliğinde, fantastik uçuş araçlarını hazırlayan takımlar, ilginç tasarımlarıyla izleyicilerinin önünde atlama performansı gösterek jürilerden puan topladı. Redkids On The Sky ekibi birinci sırada, Suuuus'hi Team ekibi ikinci ve Air Kiss ekibi ise üçüncü sırada yarışmayı tamamladı.

# istanbul # Ağustos # red bull # 2022 # Caddebostan Sahili # Dario Costa