Çin kriptoya göz açtırmıyor

2021 yılında başlattığı büyük madencilik yasağıyla kripto paralara tarihinin en büyük darbelerinden birini vuran Çin, sosyal medyada da göz açtırmıyor. Ülkenin Siber Güvenlik İdaresi (CAC), yaptığı açıklamayla bu sene yüzlerce web sitesi, binlerce hesap ile paylaşımı sildiğini duyurdu.

Çin kriptoya göz açtırmıyor

Kripto paraların yasak olduğu Çin’de devlet otoritesi bu anlamdaki baskısını aynı şekilde devam ettiriyor. Siber Güvenlik İdaresi’nden (CAC) yapılan açıklamayla bu sene kripto para tanıtımı yapan 13 bin sosyal medya hesabının kapatıldığı, 51 bin paylaşımın silindiği ve kripto paralarla ilgili bilgiler veren 105 adet de web sitesine de yasak getirildiği belirtildi.

BAHŞİŞLERİ TAKİP EDEREK TESPİT ETTİLER


CAC bu adımların arkasında Çin Komünist Partisi’nin kripto paralar konusunda aldığı kararların uygulanma zorunluluğu olduğunu dile getirirken; hesap, paylaşım ve web sitelerinin kullanıcıların gönderdiği bahşişler yoluyla tespit edildiği bilgisi verildi.

“Operasyonlar devam edecek”
Bunun dışında operasyonların aynı sertlikte devam edeceği mesajı da verilirken, kripto para bağlantılı finansal aktivitelerin de “illegal” olduğu belirtildi.

HALA 2. SIRADA


Hatırlanacağı üzere geçen sene Mayıs ayında Çin’de büyük bir kripto para madencilik aysağı başlamıştı. Ülkede bu faaliyetler tamamen yasaklanmış ve dünyada bu anlamda ilk sırada olan Çin, yerini ABD’ye kaptırmıştı. Ancak tüm bu yasaklamalara ve madenci göçlerine rağmen Çin’in madenciliğin en çok yapıldığı ülkeler sıralamasında hala 2. olması dikkat çekiyor. Ülke dünyadaki toplam madencilik hashrate’inin de hala %21’ini oluşturuyor.

Uzmanlar bu durumun, Çin’de ciddi bir yeraltı madenciliği ekonomisi olduğunu gösterdiğini belirtiyorlar. Ülkede ciddi bir VPN kullanımı da söz konusu…

# abd # çin # bitcoin # ilk # kripto # madencilik # çok # ethereum # btcturk # Dogecoin