Yavuz Bülent Bakiler kimdir? Yavuz Bülent Bakiler nereli?

Azerbaycanlı olan Yavuz Bülent Bakiler, dedeleri Azerbaycan’ın Karabağ kentinden Sivas'a göçmüş bir ailede doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Sivas, Gaziantep ve Malatya'da tamamladı.

Yavuz Bülent Bakiler kimdir? Yavuz Bülent Bakiler nereli?

Azerbaycanlı olan Yavuz Bülent Bakiler, dedeleri  Azerbaycan’ın Karabağ kentinden Sivas'a göçmüş bir ailede doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Sivas, Gaziantep ve  Malatya'da tamamladı.

1960 yılında  Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra kısa bir süre Yeni İstanbul Gazetesi'nde çalıştı. TRT Ankara Radyosu Merkez Program Dairesi Başkanlığında raportör olarak çalışırken çeşitli kültür programları hazırladı ve sundu.

1969-75 yılları arasında Sivas'ta avukatlık yaptı. İl Başkanlığı görevinde bulunduğu Adalet Partisi'nden belediye başkanı ve milletvekili adayı gösterildi. Ardından Başbakanlık Toprak ve Tarım Reformu Müsteşarlığında hukuk müşavirliği yaptıktan ve Ankara Televizyonu'nda çalıştı.

1980 yıllarında Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak görevlendirildi.12 Eylül Darbesi'nin ardından müşavir kadrosuna atandı ve 1992'ye kadar bu bakanlıktaki hizmetini sürdürdü. İki yıl da Başbakanlık Müşaviri olarak görev yaptı.

Liseden mezun olduğu 1953 yılında  Türk Sanatı dergisinde çıkan ilk şiirinin ardından şiirleri mahallî dergi ve gazetelerde yayımlandı. İsmi, Hisar dergisi şairleri arasında yer aldı. Uzun süre Tercüman ve  Türkiye gazetelerinde köşe yazıları yazdı. 24 Mart 2013 tarihinde Türkiye gazetesindeki görevinden kendi isteğiyle ayrıldı.

# istanbul # ankara # türkiye # Azerbaycan # trt # türk # malatya # ilk # eylül