Beyza Tufan kimdir? Beyza Tufan kaç yaşında? Beyza Tufan, Ömer Faruk Gergerlioğlu'na ne sordu?

Beyza Tufan, YouTube'da yayınlanan ve Oğuzhan Uğur'un sunduğu Mevzular Açık Mikrofon programında HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na sorduğu soru ile sosyal medyanın gündeminde ilk sıraya yerleşti. Ömer Faruk Gergerlioğlu'na sorduğu soru ile adından söz ettiren Beyza Tufan, Twitter'da geniş bir kitleye de sahip. Peki Beyza Tufan kimdir? Beyza Tufan kaç yaşında? Beyza Tufan, Ömer Faruk Gergerlioğlu'na ne sordu?

Beyza Tufan kimdir? Beyza Tufan kaç yaşında? Beyza Tufan, Ömer Faruk Gergerlioğlu'na ne sordu?

YouTube'da yayınlanan ve Oğuzhan Uğur'un sunduğu Mevzular Açık Mikrofon programına HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu katıldı.

Ömer Faruk Gergerlioğlu'na soru soran isimlerden biri ise sosyal medyada dikkatleri üzerine çekti. O isim Beyza Tufan. Peki Beyza Tufan kimdir? Beyza Tufan kaç yaşında? Beyza Tufan, Ömer Faruk Gergerlioğlu'na ne sordu? İşte detaylar...

BEYZA TUFAN, ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU'NA NE SORDU?

Oğuzhan Uğur'un, Mevzular Açık Mikrofon programına HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu konuk oldu. Gergerlioğlu'na seyiciler tarafından sorulan sorular ise sosyal medyada çokça paylaşıldı. Özellikle Beyza Tufan'ın sorusu sosyal medyanın birinci sırasına yerleşti.

Beyza Tufan, Ömer Faruk Gergerlioğlu'na şu soruyu yöneltti:

Ömer Bey, açıkçası karşımda bir milletvekili sıfatıyla oturuyor olmanız benim için bir şey ifade etmiyor. Çünkü bugün bir kere daha gördüm ki siz saçtığınız fitne ile insanların zihinlerine kurşun sıkıyorsunuz. Tutturmuşsunuz bir kürt meselesi, kürt sorunu, kürt sorunu... 40 yılı aşkındır binlerce insanın ölmesine neden oldunuz. Ben şimdi size soruyorum, kürt sorunu dediğiniz şey tam olarak nedir? Anayasamızda Türk ve Kürtlere ayrı maddeler mi var? Hakim karşısına çıktığınızda hakim, sen kürtsün al sana 10 yıl ceza mı diyor? Vergi dairesine gittiğinizde kürtlerden 10 kat vergi mi alıyorlar? Bir kürt çocuğu okumak istediğinde, çalıştığında, kazandığında sen kürtsün deyip seni o üniversitenin kapısından mı çeviriyorlar? Bu ülkede çalışıp, üretip, para kazanmak isteyen hangi kürde devlet engel oldu? Meclise dönüp baktığımızda siz terör örgütü ile bu kadar ilişikli bir partinin mensubu olmanıza rağmen ben doğru bulmasam da hala 50 küsür vekil ile temsil halindesiniz...

BEYZA TUFAN KİMDİR? BEYZA TUFAN KAÇ YAŞINDA?

Beyza Tufan, Şehit Anaları Derneği Basın Sözcüsü ve Onursal Üyesi olarak tanınıyor.

Doğum tarihi ve doğum yeri ile ilgili net bir bilgiye ulaşılamayan Beyza Tufan, Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü ve Marmara Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu.

Twitter'ı oldukça etkin bir şekilde kullanan Tufan, yaklaşık 80 bin takipçiye sahip.

Beyza Tufan, son olarak katıldığı Mevzular Açık Mikrofon isimli programda sorduğu soruyla Türkiye'nin gündemine oturmuştur.

# türkiye # Galatasaray # hdp # terör # türk # Ömer Faruk Gergerlioğlu # Uluslararası # son # youtube # beyza tufan