Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na S-400 tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni'nde konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İngiliz medyasına yaptığı S-400 açıklamasını eleştirdi

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na S-400 tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni'nde konuştu. Kılıçdaroğlu’nun S-400 açıklamasına tepki gösteren Erdoğan, “ Yunanistan’a yapılan askeri yığınağı gördüğü halde, hala savunma sanayisi atılımlarımızı eleştiren varsa, stratejik öngörüsünü kaybetmiş demektir.” İfadelerini kullandı.

İngiliz medyasına açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Gittiler S-400 aldılar. Şu soruyu sordum, kime karşı kullanacaksınız? Yunanistan'a karşı mı kullanacaksınız? NATO ittifakı içinde. Suriye'ye karşı mı kullanacaksınız? Orası da çok daha güçlü Ruslar var. İran'a karşı mı kullanacaksınız? Kasr-ı Şirin'den bu yana aramızda hiçbir sorun çıkmamış. E kime karşı kullanacaksınız?" diye konuşmuştu.

# chp # ingiltere # yunanistan # erdoğan # iran # ak parti # suriye # nato # s400 # bbc # çok