Ethem Sancak'tan Dugin'e başsağlığı mesajı

Rus siyaset bilimci ve gazeteci Darya Dugina'nın, bombalı suikast sonucu hayatını kaybetmesi ardından İş İnsanı Ethem Sancak, Aleksandr Dugin'e başsağlığı mesajı yayınladı.

Ethem Sancak'tan Dugin'e başsağlığı mesajı

Rus siyaset bilimci ve gazeteci Darya Dugina'nın, bombalı suikast sonucu hayatını kaybetmesi ardından İş İnsanı Ethem Sancak, Aleksandr Dugin'e başsağlığı mesajı yayınladı. Sancak'ın mesajı şu şekilde:

Sevgili Dostum Dugin,
Haberlerde şahsınıza yönelik planlanmış alçakça saldırı da muhterem kızınızın vefat haberini gördüğümde; öz kızımı kaybetmiş gibi acı duydum. Fakat her baba yüreği gibi sadece acı duymuyorum; bir de çocuklarımızın dünya barışı için, halkların kurtuluşu için; geleceğin dünyası olan ve sömürgecilerden kurtulacağımız gelecek için babaları gibi mücadeleci olmalarından dolayı buruk bir gurur duyuyorum.
Bugün bütün dünya bu alçakça saldırının ne anlama geldiğini, saldırıda amaçlanan hedefleri biliyor. Ve en önemlisi Dugin aile fertlerinin her birinin dünya barışına, bölge barışına, sömürgeci güçlere karşı verdiği onur verici mücadeleyi takdir ediyor.
Dünyanın tek kutuplu ve sömürgeci düzeninden çıkıp çok kutuplu ve medeni dünyaya doğru hızla ilerlediği bir süreçte; barış, adalet ve kardeşlik geleceği olan Avrasya birliğinin inşasında Dugin ailesinin her bir ferdinin gösterdiği çaba Türkiye cumhuriyeti Devletinin ve halkının bilgisi ve büyük takdiri içindedir.
Şahsen bir çok görüşmede zatı alinizin yanında sevgili kızınızı da tanımak benim için onur vericiydi. Özellikle entelektüel birikimi, çok dilli dünya fikri, Avrasya birliğinin geleceğine katkı koymak amaçlı kıvrak zekası, projeleri ile beni hem etkilemişti; hem de hepimizin çocukları için aynı hedef ve yolda aynı etkileyici birikime ve çabaya girmeleri noktasında rol modeldi.
Kuşkusuz bu alçakça suikastin amacı sadece devletler arası ilişkilerde karanlık noktalar oluşturmak değil; özellikle Rusya ve Avrasya birliğine inanan ülkeler arasında son yıllarda gelişen ve etkinleşen stratejik iş birliğine saldırı anlamı da taşımaktadır.
İnanıyorum ki kızımız Darya Dugina, fikirleri, projeleri, hayalleri ile Türkiye-Rusya dostluğuna yönelik hizmetleriyle Türk Milletinin gönlünde ebediyen yaşayacaktır.
İnanıyorum ki dünyanın tanıdığı düşünür Aleksander Dugin’in kendisine ve ailesine yönelik tehditler ve saldırılara rağmen, benim de inandığım ve katkı koyma gayretinde olduğum Türkiye-Rusya dostluğu ve Avrasya iş birliği hedefli tüm çabaları daha da güçlenecek ve etkinleşecektir.
Bir kez daha Dugin ailesine ve Avrasya kardeşlik ruhuna baş sağlığı sunuyor; sevgili kızımız DaryaDugina için Allah’tan rahmet diliyorum.
Sevgili dostum Dugin,

Biliyorum ki uğruna ölümü baştan göze aldığın değerlerin ve Türkiye-Rusya iş birliğine yönelik çabaların daha da artacak ve geleceğin dünyası olan Avrasya-Asya birliğine yönelik katkılarını daha da güçlendireceksin. Sana bir baba olarak sabır diliyorum. Hüznünü paylaşıyorum.
Dostun Ethem Sancak
# türkiye # rusya # vatan partisi # türk # rus # son # çok # dugin # ethem sancak # alexandr dugin # Darya Dugina # dugina