ABD İran Devrim Muhafızlarına karşı saldırı emri verdi

Biden, geçen hafta ABD askerlerinin bulunduğu üssün yakına düzenlenen saldırıların ardından Suriye'deki İran destekli gruplara karşı hava saldırıları emri verdi.

ABD İran Devrim Muhafızlarına karşı saldırı emri verdi

  ABD'nin, Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan At-Tanf üssü yakınlarına geçtiğimiz hafta İranlı milisler tarafından saldırıda bulunulmuştu.

Ortadoğuhaber'e göre ABD'nin İran Devrim Muhafızları'na bağlı grupların gerçekleştirdiğini söylediği saldırılarda can yada mal kaybı olmadı. ABD Başkanı Joe Biden bu saldırının hemen ardından orduya Suriye'nin Deyrizor kentinden bulunan İran'a ait hedeflerin vurulmasını emretti. 


ABD'den yapılan açıklamada, İran'a ait lojistik merkezlerin 400 saat boyunca gözlendiği ve 13 sığınaktan 11'inin vurulduğu açıklandı. ABD düzenlediği operasyonlarda her hangi bir can kaybının olmadığını iddia etti. 

Geçtiğimiz günlerde İran medyasında yer alan bir haberde, İranlı üst düzey komutan olan Ebu el-Fadi Alijani'nin Suriye'de bir saldırıda öldürüldüğü belirtilirken ölüm şekli ve kim tarafından öldürüldüğüne dair bir bilgi paylaşılmadı. 

ABD ve Israil dönem dönem Suriye'de İran proxy güçlerine karşı saldırlar düzenliyor. 

# abd # iran # suriye # Biden # ortadoğu # iran devrim muhafızları