Türkiye-Finlandiya-İsveç arasındaki ilk toplantı Finlandiya'da olacak

NATO’ya katılım süreçleri başlayan İsveç ve Finlandiya ile ortak mutabakat görüşmelerinin ilk toplantısı Finlandiya’da yapılıyor. Hükümet, "terörle mücadelede iş birliği" ve "teröristlerin iadesi" şartıyla iki ülkenin NATO üyeliğine onay vermişti.

Türkiye-Finlandiya-İsveç arasındaki ilk toplantı Finlandiya'da olacak

Finlandiya ve İsveç ile imzalanan üçlü muhtıra kapsamında kurulan Daimi Ortak Mekanizma, ilk toplantısını Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yapıyor.

Türk heyetine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlık ediyor. Heyette, Adalet, Dışişleri, İçişleri ve Milli Savunma Bakanlıkları ile Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan temsilciler de yer alıyor.

Hükümet, Haziran ayındaki NATO liderler zirvesinde İsveç ve Finlandiya ile 3’lü muhtıraya imza atmış, ‘terörle mücadelede iş birliği’ ve ‘teröristlerin iadesi’ şartıyla iki ülkenin NATO üyeliğine onay vermişti.

Hükümet, “zafer” olarak kamuoyuna sunduğu muhtıra ile NATO’nun doğuya doğru genişlemesinin önünü açarken,
PKK’lı ve FETÖ’cü teröristlerin iadesi konusunda İsveç ve Finlandiya’dan henüz somut bir adım atılmadı.

# pkk # İbrahim Kalın # cumhurbaşkanlığı sözcüsü # isveç # türk # hükümet # nato # bakan # ilk # helsinki # finlandiya # Dışişleri Bakan Yardımcısı # Sedat Önal # Daimi Ortak Mekanizma