Kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır? Kırtasiye yardımına kimler başvurabilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından muhtaç ailelere verilen bin 300 TL yardım başvurusu detayları sorgulanıyor. Peki, kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır? Başvuru için gerekli belgeler nelerdir? Kimler başvurabilir? İşte detaylar...

Kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır? Kırtasiye yardımına kimler başvurabilir?

Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre öğrencileri için ders zili 12 Eylül'de çalacak. Okulların açılmasına kısa bir zaman kala öğrencilerin defter, kitap ve diğer kırtasiye masrafları için velilere başvuru yapılması ve uygun görülmesi halinde ihtiyaç sahibi ailelere karşılıksız bin 300 TL kırtasiye yardımı yapılacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemeler olan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımları çatısı altında yapılıyor. Kırtasiye yardımı başvurusu için başvuru şartlarını yerine getirilmesi durumunda ödeme PTT veya başvuru sırasında verilen banka hesap numaraları üzerinden hesaba yatırılıyor.

E-DEVLET KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

E-Devlet üzerinden de kırtasiye yardımına başvurmak mümkün. Başvurular, e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Bu yardım sadece yılda bir kez verilir.

E-DEVLET KIRTASİYE YARDIM BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

KIRTASİYE YARDIMINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

Hane halkı kişi başı aylık ortalama net geliri asgari ücretin 1/3'ü altında olanlar dar gelirli olarak kabul edilmektedir. Dar gelirli ve ekonomik zorluk yaşayan aileler ve maddi durumu kötü olan aileler Sosyal Yardımlaşma kaydı oluşturduktan sonra bu ödemeleri alabiliyor.

Ayrıca Afet ve felaket gibi olaylara maruz kalan kişilerin çocukları da bu yardımları alabilirler. Koruyucu ailelere giden çocukları içinde ödenen bu SED yardımı sadece T.C. vatandaşı olan kişilerin alabilecekleri bir yardım türüdür.

BİN 300 TL KIRTASİYE YARDIMI İÇİN BAŞVURUDA GEREKEN BELGELER

  • Çocuğa ait T.C. Kimlik veya Nüfus Cüzdanı
  • Öğrenci velisine ait T.C. Kimlik veya Nüfus Cüzdanı
  • Çocuğun halen daha öğrenci olduğunu gösteren okuldan alınacak öğrenci belgesi
  • Veli için gelir belgesi ya da işsiz olduğuna dair SGK’dan alınan belge
  • Ailenin ikametgah adresi ve aile bireylerine ait nüfus kayıt örneği
  • Aile eğer kirada ise kira sözleşmesi
  • Evin mülkiyeti aileden birininse tapu fotokopisi
  • Öğrenci velisi için İŞKUR kayıt belgesi
  • Muhtarlıktan alınan fakirlik belgesi
# eylül # Kırtasiye yardımı başvurusu # Kırtasiye yardımı başvurusu nedir # Kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır # Kırtasiye yardımı başvuru ekranı # Kırtasiye yardımı