Görev burslarıyla geleceğe yön verelim

GÖREV Vakfı, ortaöğretim öğrencilerine 400, üniversite öğrencilerine 750, yüksek lisans öğrencilerine bin, doktora yapanlara 2 bin lira burs verecek. Bursun tek koşulu vatanına ve millî değerlerine bağlı olmak.

Görev burslarıyla geleceğe yön verelim

ÖZLEM KONUR USTA / AYDINLIK GAZETESİ

İletişim Gönüllüleri ve Görevlileri Vakfı ( GÖREV) yeni eğitim öğretim yılı başlarken Türkiye’nin içinde bulunduğu dönemde, zorlukları birlikte aşmaya çağırdı. Vakıf, burs verebilecek olanlarla, maddi imkanlardan yoksun öğrencileri buluşturuyor. GÖREV Vakfı, toplanan bağışlarla ortaöğretim, üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs verecek. GÖREV Vakfı Genel Sekreteri Yadigar Özen, “Türkiye’nin geleceğine burs veriyoruz” kampanyasını Aydınlık’a anlattı.

400 TL’DEN 2 BİN TL’YE KADAR

- GÖREV Vakfı, ortaöğretim öğrencilerine 400, üniversite öğrencilerine 750, yüksek lisans öğrencilerine bin, doktora yapanlara 2 bin lira burs verecek. Bursun tek koşulu vatanına ve milli değerlerine bağlı olmak. Hedef yeni çağın, üreten gençlerini yetiştirmek. Genel Sekreter Yadigar Özen, gereksinimi olan daha fazla öğrenciye ulaşmak ve daha fazla gencimizi üreten Türkiye’nin vazgeçilemez bir parçası haline getirebilmek için burs çağrısında bulundu. Özen şöyle konuştu: “Türk gençliği bir cevher, o cevheri işlediğiniz zaman nasıl parladığını görüyoruz. Burs verenlerimizi, iyi yetişmiş, vatanına milletine bağlı, milli değerlerine sahip çıkan bir genç kuşakla buluşturacağız. Bu meseleyi üreten Türkiye’nin kadrolarını yetiştirmek olarak da koyuyoruz. 80 sonrasında gençliği milli kimliğinden koparma ile başlayan süreç bugün beyin göçü propagandasına döndü. “Türkiye’de sana yaşam yok, sınırların dar” gibi söylemlerle yeni nesile ‘mezun ol, kapağı yurt dışına at’ dayatmasının dışına çıkan bir kuşak da var. Bilimle, teknolojiyle ilgili… Yalnızca Teknofest’e baktığımızda bile liseli, üniversiteli öğrencilerin nasıl icatlar yaptıklarını görüyoruz. Milli sporcularımız da öyle. Fırsat verildiğinde madalyalarla dönüyorlar. Gençlerimiz milli bilinçle elleri tutulduğunda inanılmaz başarılar kazanıyor. Bilimden teknoloji ve üretime kadar artık yeni çağda Asya ülkeleri yükseliyor. Gelecek Asya’da… Bir ülkenin geleceği ürettikleri ve en önemli varlığı insan kaynağıdır. İnsan kaynağının temeli de genç kuşaktır. Milli bilinçle yetişen, üretme bilinci ile elini tuttuğumuz, GÖREV Vakfı’nın dokunabildiği her genç yükselen Asya çağının birer kadrosu olacak. O milli bilinçle, insanlık için vatanı için üretmeye devam edecek.

ASYA ÇAĞININ ÜRETEN KADROLARI

GÖREV Vakfı, Eylül ayı boyunca başvuruları alacak. Asya çağının yeni kadrolarının elinden tutmak için burs vermek isteyenler, içinde bulunduğumuz ay boyunca vakfa başvuruda bulunabilecek. Ekimde ilk burslar öğrencilere ulaştırılacak ve hazirana kadar 9 ay boyunca devam edecek. Burs vermek isteyenlerin kaç öğrenciye el uzatmak istediğini bildirerek vakıfla iletişim kurması gerekiyor.

TEK KOŞUL: VATAN

Yadigar Özen’e GÖREV Vakfından burs almak için koşulları da sorduk. Özen, “Bir başarı ortalaması koşulu koymadık. Öğrenciler, mevcut eğitim sisteminin çarkına takılıyor. İmkanlar eşit değil. Dolayısıyla başarıyı neye göre belirleyeceğiz. Esas olan vatanına milletine bağlı gençler olması.” yanıtını verdi.

Burslar mülakatla dağıtılacak. Vakıf, burs vereceği bütün öğrencilerle tanışacak. Burs almak isteyenler için, başvuru tarihleri ve başvuru formu vakfın internet sitesinden paylaşılacak. Öğrencilerin https://gorevvakfi.org/ adresini takip etmelerini öneren Özen, burs verilecek öğrencilerle ilgili “Düzenli iletişim halinde olacağız. Öğrencileri alanları ile ilişkili akademisyenlerle buluşturacağız. Meslek hayatlarında, gelecek kaygılarını giderecek temaslarımızı sürdüreceğiz. Sıkı ilişkilerimiz olacak.” dedi.

GÖREV VAKFI’NDAN ÇAĞRI

Değerli dostlar,

Türkiye’nin geleceğini kurmak için burslar GÖREV Vakfı’na!

Bu bir görev çağrısıdır!

Bu vatan bizi yetiştirdi. Şimdi sıra bizde!

Gelin hep birlikte Türkiye’mizin eşsiz gençlik cevherini keşfedelim.

Öğrencilerimizin, bağımsız ve üreten Türkiye’nin kadroları olarak yetişmeleri için bilimsel ve çağdaş eğitimle buluşmalarını sağlayalım.

Türkiye’nin geleceğini kurmak için burslar GÖREV Vakfı’na!

Bu bir görev çağrısıdır!

Türkiye’mizin önünde çetin bir süreç var.

Zorlukları aşmak için, Türk milletinin mücadele geleneklerinden ve Türk Devriminin birikiminden kuvvet alacak kuşakların yetişmesine hizmet edelim.

Türkiye’nin geleceğini kurmak için burslar GÖREV Vakfı’na!

Bu bir emek çağrısıdır!

Gelin, Türkiye’nin geleceğini kuracak Asya Çağının vatansever önder kadrolarının eğitilmesine katkıda bulunalım.

Türkiye’mizin 21. Yüzyılını güvence altına alacak kuşak yetiştirilmesine hep birlikte emek verelim.

GÖREV Vakfı bir görev yerine getirecek.

GÖREV bursları, ortak geleceği kurma arzusuyla yanıp tutuşan sizleri, vatanına ve milletine bağlı olan, halkın değerlerini benimseyen, eğitim ve öğretimde başarı iradesine sahip olan, eğitim için gerekli maddî olanaklara ihtiyacı bulunan, gençlerimizle buluşturacak.

Bizim o çok değerli kültürel mirasımız der ki:

Sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek. Sizlerin o sesine kulak vereceğiz.

Alan ve veren canlar bir olacak.

Tohumdan fidana, fidandan ağaca, ormanlara ulaşmak için el ele verecek.

Türkiye’nin geleceğini kurmak için Burslar GÖREV Vakfı’na!

Bu bir görev çağrısıdır!

Burs vermek için: İletişim: 0546 820 40 79, 0535 055 98 83

# türkiye # öğrenci # aydınlık gazetesi # aydınlık # Bir # burs # ilk # eylül # görev vakfı # görev # yadigar özen