Putin Çin ve Suriye'nin de katıldığı Vostok-2022 tatbikatını izledi

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Putin, Primorskiy bölgesindeki Sergeyevskiy poligonunda Vostok-2022 askeri tatbikatının ana aşamasını izledi.

Putin Çin ve Suriye'nin de katıldığı Vostok-2022 tatbikatını izledi

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Putin, Primorskiy bölgesindeki Sergeyevskiy poligonunda Vostok- 2022 askeri tatbikatının ana aşamasını izledi.

Poligonda Putin'in yanında Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov da hazır bulundu.

Rusya'da 1 Eylül'de başlayan Vostok-2022 tatbikatına, Rusya ile Azerbaycan, Cezayir, Ermenistan, Belarus, Hindistan, Kazakistan, Kırgızistan, Çin, Laos, Moğolistan, Myanmar, Nikaragua, Suriye ve Tacikistan'dan da askeri birlikler ve gözlemciler katılıyor.

Rusya'nın doğusundaki Burdunı, Goryaçiye Klyuçi, Knyaze-Volkonskiy, Lagunnoye, Sergeyevskiy, Telemba, Uspenovskiy poligonlarında ve Ohotsk Denizi ile Japon Denizi (Doğu Denizi) sularında yapılan tatbikatta, 50 bini aşkın asker ve 140 uçak ile 60 savaş gemisi dahil 5 binden fazla silah ve askeri teçhizat yer alıyor.

Tatbikata Suriye ve Çin dahil olmak üzere  Hindistan, Cezayir, Azerbaycan, Ermenistan, Belarus, Kırgızistan, Moğolistan, Tacikistan, Kazakistan, Laos, Myanmar ve Nikaragua’dan iki binden fazla yabancı asker bulunuyor. 

Söz konusu tatbikat, Rusya Genelkurmay Başkanlığı yönetiminde düzenleniyor.

Tatbikat, 7 Eylül'e kadar devam edecek.

# rusya # Azerbaycan # Putin # suriye # vladimir putin # kremlin # eylül # 2022 # Putin son dakika # vostok 2022