Kraliçe Elizabeth'in locasında Abdullah Gül'e eşlik eden isimler

Abdullah Gül, 2011 yılında, Cumhurbaşkanı olduğu dönemde İngiltere'ye düzenlediği ziyaret kapsamında İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleştirilen, Kraliyet Filarmoni Orkestrası'nın konserini, İngiltere Kraliçesi Elizabeth'e ayrılan locadan izlemişti. Konserde, locada Abdullah Gül'e eşlik eden isimler dikkat çekiciydi.

Kraliçe Elizabeth'in locasında Abdullah Gül'e eşlik eden isimler

Abdullah Gül, 2011 yılında, Cumhurbaşkanı olduğu dönemde İngiltere'ye düzenlediği ziyaret kapsamında İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleştirilen, Kraliyet Filarmoni Orkestrası'nın konserini, İngiltere Kraliçesi Elizabeth'e ayrılan locadan izlemişti. Konserde, locada Abdullah Gül'e eşlik eden isimler dikkat çekiciydi.

Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı olduğu dönemde İngiltere'ye bir ziyaret düzenledi. Ziyaretin dikkat çeken ayrıntılarından biri, yılda iki devlet başkanı ağırlayan İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in, dönemin ABD Başkanı Barack Obama'dan sonra Abdullah Gül'ü kabul etmesiydi. Abdullah Gül, Kraliçe Elizabeth ile görüştükten sonra Kraliçe'nin locasından Kraliyet Filarmoni Orkestrası'nın konserini izlemişti.

ALİ BABACAN VE AHMET DAVUTOĞLU EŞLİK EDENLER ARASINDA

Kraliçe'nin locasında Abdullah Gül'e eşlik eden isimler arasında dönemin Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'da vardı. Ali Babacan, Ekonomi Bakanı olarak görevini yeni sonlandırmış ve Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevine yeni atanmıştı. Ahmet Davutoğlu ise o yıl, "sıfır sorun" politikasıyla  ABD'nin dış politikasının sesi olan Forgein Policy dergisinin " İlk 100 Küresel Düşünür" listesine girmişti.

FETÖ'NÜN GAZETESİNİN GENEL YAYIN YÖNETMENİ EŞLİK ETTİ

Abdullah Gül'ün Kraliyet Filarmoni Orkestrası'nın konserini izlerken kendisine eşlik eden isimler dikkat çekiciydi. Fetullahçı Terör Örgütü'nün yayın organı olan kapatılan Zaman Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Gül'e eşlik eden isimlerden biri.

Ekrem Dumanlı 15 Temmuz sonrası ABD'ye kaçtı. Dumanlı hakkında "futbolda şike kumpası" ve Cumhurbaşkanına hakaret davalarının da aralarında olduğu çok sayıda soruşturma nedeniyle yakalama kararı bulunuyor.

FETÖ/PDY ile ilgili 73 kişi hakkında açılan "çatı" davasını görecek olan Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve diğerleriyle birlikte Ekrem Dumanlı'nın da mal varlığına el konulması kararı vermişti.

DÖNEMİN LONDRA BÜYÜKELÇİSİ ÜNAL ÇEVİKÖZ

CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, Londra Büyükelçisi olarak görev yaptığı sırada Abdullah Gül'e Kraliçe'nin locasında eşlik etmişti. Çeviköz, sık sık Batı yanlısı çıkışlarıyla bilinen bir isim. Daha önce HDP'li isimlerle görüşerek onlarla aynı gemide olduklarını ifade eden Çeviköz, Mavi Vatan ifadesinin de yayılmacı politikaların ürünü olduğunu öne sürmüştü. Ünal Çeviköz, S-400 sistemiyle ilgili de Batı'dan yana tavır almış, Patriot sistemini savunmuştu. 

MUSTAFA KARAALİOĞLU

Abdullah Gül'e eşlik eden bir diğer isim Mustafa Karaalioğlu. Karaalioğlu, üniversite yıllarında Zaman Gazetesi'nde gazeteciliğe  başladı. Ardından çeşitli gazete ve televizyonlarda gazetecilik yaptı. 2011 yılında, konserin gerçekleştiği tarihte, Star Gazetesi'nin genel yayın yönetmenliğini yapıyordu. 

FETÖ'DEN MÜEBBET HAPİS CEZASI YİYEN İSMAİL GÜNEŞER

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 2011'de yaverliğini yapan İsmail Güneşer'de Kraliçe'nin locasındaydı. Güneşer, 15 Temmuz darbe girişimi ardından başlatılan soruşturmada Fetullahçı Terör Örgütü'nün Bolu ve Düzce sıkıyönetim komutanı olduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı. Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında hakim karşısına çıkan Güneşer, "Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Terör örgütüne üye olmak" suçlarından müebbet hapis cezası aldı. 

# türkiye # abdullah gül # ali babacan # Ahmet Davutoğlu # Bir # ilk # yayın # ekrem dumanlı # Ünal Çeviköz # genel yayın yönetmeni # kraliçe # Elizabeth # ingiltere kraliçesi # abdullah gül elizabeth # abdullah gül kraliçe elizabeth # abdullah gül kraliçe # abdullah gül ingiltere