MİT'ten Irak'ta nokta operasyon

Terörle mücadele yurt içi ve sınır ötesinde kararlılıkla devam ediyor. MİT, PKK'nın sözde suikast timinde yer alan Vedat Aksaç ve beraberindeki 2 teröristi, Irak'ın kuzeyindeki Erbil/Halifan bölgesindeki operasyonla etkisiz hale getirdi.

MİT'ten Irak'ta nokta operasyon

PKK'ya bir darbe daha indirildi.

MİT, PKK'nın sözde suikast timinde yer alan Vedat Aksaç ve beraberindeki 2 teröristi, Irak'ın kuzeyindeki Erbil/Halifan bölgesindeki operasyonla etkisiz hale getirdi.

"Şahan" kod adlı terörist Vedat Aksaç'ın da arasında bulunduğu terörist grubun Halifan bölgesinde intikal halinde olduğu bilgisi üzerine dağlık alanda takip başlatıldı.

Aksaç'ın, illegal olarak büyükşehirlere gönderilmek üzereyken MİT'in takibine alındığı ve operasyonla etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H bünyesindeki illegal faaliyetleri deşifre edilince, 2015 yılında Türkiye'den kaçarak PKK'nın dağ kadrosunda silahlı faaliyet göstermeye devam eden Aksaç'ın, bu süreçte örgüt tarafından özel olarak suikast ve bomba eğitimine alındığı kaydedildi.

# türkiye # pkk # terör # Bir # pkk operasyon # PKK operasyonları # son dakika pkk operasyon haberleri # pkk operasyon görüntüleri # mit pkk operasyon