Azerbaycan Savunma Bakanlığı: Ermenistan'ın provokasyonu sonucu sınırda çatışma başladı

Ermenistan'ın kışkırtmasına Azerbaycan'ın karşılık vermesiyle iki ülke sınırında yoğun çatışmalar başladı. Çatışmada Azerbaycan askerleri şehit verirken, çok sayıda Ermenistan askerinin de öldürüldüğü belirtildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı: Ermenistan'ın provokasyonu sonucu sınırda çatışma başladı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın kışkırtması sonucu sınırda çatışmaların başladığını duyurdu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun akşam saatlerinde sınırın Daşkesen, Kelbecer ve Laçın istikametlerinde geniş kapsamlı kışkırtmada bulunduğunu açıkladı. Ermenistan'ın amacı barış anlaşmasının imzalanmasını geciktirmek olduğu ifade ediliyor.

Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin sabotaj gruplarının farklı istikametlerde Azerbaycan ordusunun mevzileri arasındaki arazilere ve yollara mayın döşediği belirtildi.

Bu durumu önlemek için Azerbaycan birliklerince alınan tedbirler neticesinde çatışmalar yaşandı.

Ermenistan ordusunun Basargeçer, İstisu, Karakilise ve Gorus illerindeki mevzilerinden yapılan saldırılara anında karşılık verildi. Azerbaycan Ordusunun şehitler verdiği saldırıda Ermenistan'ın çok sayıda askeri öldürüldü. Ayrıca Ermenistan Ordusunun askeri alt yapı ve mevzilerine ağır hasar verildiği belirtildi. Azerbaycan'dan yapılan açıklamada çatışma ve kayıplarından tamamen Erivan yönetiminin sorumlu olduğu ifade edildi.

Gece boyunca süren çatışma ile ilgili Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüştü.

# Azerbaycan # Karabağ # cumhurbaşkanı # fransa # Ermenistan # ermeni # provokasyon