Kısmi seferberlik nedir? Kısmi seferberlik ne anlama geliyor? Rusya'dan kısmi seferberlik ilanı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede kısmi seferberlik ilan edildiğini duyurmuştu. Putin'in bu açıklamasının ardından kısmi seferberliğin ne olduğu araştırılmaya başlandı. Peki kısmi seferberlik nedir? Kısmı seferberlik ne anlama geliyor? Rusya'da neden kısmı seferberlik ilan edildi? Kısmi seferberlik kimleri kapsıyor? İşte Rusya'da ilan edilen kısmi seferberlik ile ilgili bilgiler...

Kısmi seferberlik nedir? Kısmi seferberlik ne anlama geliyor? Rusya'dan kısmi seferberlik ilanı!

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerginliğin ardından, Rusya, Ukrayna'ya yönelik askeri operasyon başlatmıştı.

Operasyon aylardır kesintisiz bir şekilde devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin kameralar karşısına geçerek önemli bir açıklamada bulunmuş ve ülkede kısmi seferberlik ilan edildiğini duyurmuştu.

Putin'in açıklamasına göre bu kısmi seferberlik ilanının sebebi batının Rusya'yı kuşatma girişimleri.

Peki kısmi seferberlik nedir? Kısmı seferberlik ne anlama geliyor? Rusya'da neden kısmı seferberlik ilan edildi? Kısmi seferberlik kimleri kapsıyor? İşte Rusya'da ilan edilen kısmi seferberlik ile ilgili bilgiler...

KISMİ SEFERBERLİK NEDİR? KISMİ SEFERBERLİK KİMLERİ KAPSIYOR?

Birden fazla, farklı seferberlik halleri bulunurken “kısmi seferberlik” son dönemin en çok merak edilen seferberlik hali oldu. Ülkeler tarafından gerekli hallerde personel seferberliği, lojistik seferberlik, araç ve iş makinesi seferberliği, mal ve hizmet seferberliği, harp sanayii seferberliği ve kısmi seferberliği ilan edilebiliyor.

Kısmi seferberlik, ülkenin bir veya birden fazla bölgesinde uygulanan ve bütün güç ve kaynakların kullanılmasını gerektirmeyen seferberliktir.

Savaşı gerektirecek bir durumun başgöstermesi, ayaklanma olması veya ülkeye karşı kuvvetli ve eylemli bir kalkışmanın veya ülkenin ve milletin bölünmezliğini içten ve dıştan tehlikeye düşüren davranışların ortaya çıkması hallerinde, genel veya kısmi seferberlik ilanına karar verilir.

Kısmi seferberlik ilanı halinde, seferberlik ilan edilen bölgeler dışında görev verilecek personel, mal ve hizmetlere de yükümlülük uygulanabilir.

Putin yaptığı açıklamada, "Sadece şu anda yedekte bulunan ve her şeyden önce orduda görev yapmış, belirli askeri uzmanlıklara ve deneyime sahip olan vatandaşlar, kısmi seferberlik çağrısına tabi olacaktır. Askeri göreve çağrılanlar, birliklere gönderilmeden önce özel askeri harekat deneyimi dikkate alınarak mutlaka ek askeri eğitimden geçecek" ifadelerini kullandı.

Seferberlik kapsamında özel askeri harekata katılan kişilerin ödeme ve sözleşmeli asker statüsü alacağını belirten Putin, kısmı seferberlik kararının bugünkü duruma uygun olduğunun altını çizdi.

EMEKLİ HAVA KURMAY ALBAY İHSAN SEFA'NIN KISMİ SEFEBERLİK DEĞERLENDİRMESİ İÇİN TIKLAYINIZ

# rusya # Putin # operasyon # ilan # Bir # son # seferberlik # kısmi seferberlik # kısmi seferberlik ne demek # rusya kısmi seferberlik # rusya putin kısmi seferberlik # kısmi seferberlik nedir # rusya kısmi seferberlik açıklaması # putin kısmi seferberlik # putin kısmi seferberlik açıklaması