Rusya: "AB ülkelerinin tehditleri kararlılığımızı değiştirmez"

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) ve diğer Batı ülkelerinin hiçbir tehdidinin Rusya’nın, özel askeri operasyonun tüm amaç ve hedeflerini yerine getirme kararlılığını etkilemeyeceğini belirtti.

Rusya: "AB ülkelerinin tehditleri kararlılığımızı değiştirmez"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 21 Eylül'de Rusya halkına, Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetleri ile Herson ve Zaporojye bölgelerinin sakinlerine hitaben yaptığı konuşmada, Rusya'da kısmi seferberlik ilanını öngören kararnameyi imzaladığını söyledi.

Savunma Bakanı Sergey Şoygu ise, Rusya'nın sadece Ukrayna'yla değil, kolektif Batı'yla savaştığını vurguladı. Şoygu, kısmi seferberliğe tabi olacak kişilerin sadece ‘askerlik yapmış, özel askeri eğitimden geçmiş ya da askeri deneyimi olan kişiler’ olacağını belirtti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 21 Eylül'deki konuşmasında ülkesinin gerektiği durumda nükleer silah kullanmaktan çekinmeyeceği yönündeki sözlerini değerlendirdi. Stoltenberg, NATO'nun şu anda Rus nükleer kuvvetlerinin hazırlık düzeyinde bir değişiklik gözlemlemediklerini belirtti.

# rusya # Ukrayna # Putin # avrupa # batı # Bir # moskova # eylül # Donbass # Donetsk # Lugansk # Herson