Roger Federer kimdir, tenisi bıraktı mı? Roger Federer tenisi neden bıraktı?

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi tenisçilerinden birisi olarak kabul edilen sporcu Roger Federer sosyal medyada yaptığı açıklamada Laver Cup'ın ardından tenis kariyerini sonlandıracağını açıkladı.

Roger Federer kimdir, tenisi bıraktı mı? Roger Federer tenisi neden bıraktı?

İsviçreli tenisçi Roger Federer, 23-25 Eylül tarihlerinde yapılan Laver Cup'ın ardından tenis kariyerini sonlandıracağını açıkladı.

Roger Federer'in son turnuvası Laver Cup 23-25 Eylül 2022 tarihlerinde İngiltere'nin Longra şehrinde yapıldı. Federer sosyal medya hesabından bu turnuvanın ardından tenisi bırakacağını duyurdu.

ROGER FEDERER'IN VEDA AÇIKLAMASI

"Yıllar boyunca tenis bana birçok hediye verdi. En önemlisi tabii ki bu yolda tanıdığım ve ailem olan insanlar oldu. Arkadaşlarım, rakiplerim ve taraftar bana bu hayatı verdi. Geçtiğimiz 3 yıl boyunca sakatlıklar ve ameliyatlar ile uğraştım. Geri dönmek ve formuma kavuşmak için çok savaştım. Ancak, vücudumun kapasitesini ve limitlerini de biliyorum. Vücudumun bana verdiği mesaj çok açık artık. 41 yaşımdayım. 24 yıl boyunca 1500'den fazla profesyonel maç oynadım. Tenis bana olağanüstü ve hayallerimin de ötesinde bir hayat verdi. Ancak, profesyonel tenis kariyerimin sonuna geldiğimin farkındayım.

"TENİSİ ÇOK ÖZLEYECEĞİM"

Gelecek hafta Londra'da düzenlenecek olan Laver Cup, son turnuvam olacak. Gelecekte tenis oynamaya elbette devam edeceğim ama profesyonel olarak değil... Bu karar acı verici oldu. Çünkü, tenisi çok özleyeceğim. Elbette, kutlanacak birçok şey de var. Kendimi dünyadaki en şanslı insanlardan biri olarak görüyorum. Tenis oynamak için özel yeteneklerim vardı ve bunu hayal ettiğimin de ötesinde kullanabildim.

"HEM GÜLDÜM HEM DE ACI ÇEKTİM"

24 yıl boyunca olağanüstü maceralar yaşadım. Sanki her şey 24 yıl değil de 24 saat içinde geçmiş gibi geliyor. Çok büyüleyici ve çok derin bir yolculuktu. 40 farklı ülkede binlerce kişi önünde oynayabildiğim için şanslıyım. Bazen güldüm, bazen ağladım. Hem güldüm hem acı çektim."

ROGER FEDERER KİMDİR?


İsviçreli tenisçi Roger Federer, 8 Ağustos 1981 doğumludur. Birinci sırada daha önce art arda 237 hafta ve toplamda 310 hafta kalarak rekor kırmıştır.

Federer'in 20 Grand Slam şampiyonluğu bulunmaktadır ve erkekler tenis tarihinde bu seviyeye ulaşan ilk tenis oyuncusudur. Tarihte "Kariyer Grand Slam" yapan sekiz oyuncudan biridir.

2012 Amerika Açık'ta 23. kez 1 numaralı seribaşı olarak Pete Sampras'ın rekorunu kırmıştır. Tenisteki bu başarılarından dolayı, dört kez üst üste Laureus World Sportsman of the Year ödülünü kazanmıştır.

Grand Slam turnuvalarında 321 maç kazanarak bu alanda da rekoru elinde bulundurmaktadır. 2008 olimpiyatlarında partneri Stanislas Wawrinka ile çiftlerde olimpiyat altın madalyası kazanmıştır. 2012 Olimpiyat Oyunlarında ise finalde İngiliz tenisçi Andy Murray'a kaybederek teklerde gümüş madalya kazanmıştır.

Federer, oyuncular tarafından oylanan Stefan Edberg Sportmenlik ödülünü 11 kez kazanmıştır. "Arthur Ashe Humanitarian of the Year" ödülünü 2006 yılında kazanmıştır. 2011 yılında Güney Afrika'da ikinci en çok güvenilen ve saygı duyulan kişi olarak seçilmiştir. 

# Bir # ilk # son # eylül # Roger Federer # İsviçreli raket Roger Federer