Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Eli İstanbul'da gözü başka yerde olanların eksiğini biz tamamlıyoruz"

Pendik-Sabiha Gökçen metrosunun açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu şehrin her gündemi bizim meselemizdir. Eli İstanbul'da gözü başka yerde olanların eksiğini biz tamamlıyoruz." dedi. Mersin'deki PKK saldırıyla ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'ye çok sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik-Sabiha Gökçen metrosunun açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

- Aziz İstanbullular hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Artık Sabiha Gökçen'e Pendik'ten 10 dakikada, Kartal'dan 12 dakikada, Kadıköy'den 50 dakikada ulaşmak mümkün olacak.

BİRİLERİ BU RAYLI SİSTEMİ SAHİPLENMEK İSTİYOR

- Birileri bu raylı sistemleri sahiplenmek istiyor. Bunlara en iyi dersi Haziran'da vermeye var mıyız? Bu muhteşem katılım bu ispat ediyor.

BU RAKAM DAHA DA ARTACAK

- Buraya raylı sistemle geldim. 6 dakikada bindiğimiz yerden buradayız. İşte bunun adı yol medeniyettir. Bu medeniyete benim vatandaşlarım layıktır. İş te şu anda da 185 km raylı sistemle bu rakam daha da artacak. Muhalefet başlamış metro hattına hafriyat dökerken biz en raylı sistemlere kavuşturma devam ediyoruz. 

AYNI KARARLILIKLA DEVAM ETTİK

- Belediye Başkanlığı dönemimde, hep insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla milletimize eser ve hizmet üretmenin gayreti içinde olduk. Gerek şahsımın, gerek Kadir Bey'in, gerek Mevlüt Bey'in belediye başkanlıklarında aynı kararlılıkla bu yola devam ettik.

YÜZYILIN İNŞASINI HEP BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

- Durmadık, yola devam dedik. Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız asır hizmetler sayesinde milletimiz hayat kalitesini yükselttik. Güçlü bir alt yapı bırakıyoruz. Türkiye yüzyılının inşasını da hep birlikte gerçekleştireceğiz.

ELİ İSTANBUL'DA GÖZÜ BAŞKA YERDE OLANLARIN EKSİĞİNİ BİZ TAMAMLIYORUZ

- Bu şehrin her gündemi bizim meselemizdir. Eli İstanbul'da gözü başka yerde olanların eksiğini biz tamamlıyoruz. Sel oluyor kar yağıyor yangın çıkıyor veya başka bir kriz yaşanıyor. Kurumlarımızla bizzat vaziyet ediyoruz. İstanbul'un belediye başkanı nerede Bodrum'da.. Ama Erdoğan'ın bakanları nerede, vakaların olduğu yerde.

MEVCUT BELEDİYE BAŞKANININ BÖYLE BİR DERDİ YOK

- Kardeşlerim devlet yönetmek bakkal dükkanı yönetmeye benzemez. Hastane yapıyoruz, yolu eksik kalıyor. Benim belediye başkanlarım bir eksik kaldığı zaman hemen yol yapımına girerlerdi. Mevcut belediye başkanının böyle bir derdi yok. Göreve geldiğinden beri her yer çukur.

İSTANBULLU GEREKEN DERSİ VERECEKTİR

- Bana İstanbullu vatandaşım soruyor. Belediye Başkanı ne iş yapar? Haziran geliyor. Haziran'da bunların topuna gereken dersi İstanbullu verecektir. Ama ilgili Bakanlığımız sorunu çözüyor ve vatandaşımızı mağdur etmiyor. İstanbulluyu çaresiz, sahipsiz bırakmıyor. Bizim derdimiz siyaset, makam ve makam değildir. Bay Kemal herhalde burayı da sahiplenmezsin. 
GENÇLERİMİZİ MANKURTLARIN ELİNE DÜŞÜRMEYECEĞİZ
- Aile kurumuna yapılan saldırılara göz yummayacağız. Aileye bizden daha çok sahip çıkan bir parti yok. Gençlerimizi mankurtların eline düşürmeyeceğiz. Rezillikleri burada sergileyenlerin amacı geleceğimize darbe vurmaktır. Milli ve manevi değerlerimizin korunmasında dikkatli davranacağız.

İSTANBUL'UN ÖNEMİ BİR KEZ ARTIYOR

- Yaşanan her küresel kriz Türkiye'nin ve onun vitrini olan İstanbul'un önemini bir kez daha arttırıyor. Türkiye ve İstanbul düğümleri çözüyor, etrafına barış ve sevgi iklimi yayıyor.

YENİDEN HAREKETE GEÇİLDİĞİNİ GÖRÜYORUZ

- Terörü yerle yeksan ettik. Ama PKK'nın parlamentodaki temsilcileri hala bunu savunmanın gayreti içinde. Terör eylemlerinin yeniden harekete geçildiğini görüyoruz. Mersin'deki saldırı bu sinsi planın bir parçasıdır. PKK kadınları kullanıyor. Mersin'de bu iki kadın kendilerine bomba bağlıyor ve saldırıyor. Bu iki tane kadın teröriste bir yerde acıyorum. Bu partinin kadın mensupları hadi bakalım konuşun. Kandil'de bu kadınları yetiştirenler benim ülkemin kadınların bu hesabı verebilirler mi? İşte kardeşlerim onun için çok çalışacağız. Ben burada annelere çok güveniyorum. Hanım kardeşlerime şunu söylüyorum.. Kale içeriden fethedilir. Bu işin faturasını anneler siz keseceksiniz. Ana kademe bak üzerinizde çok yük var, çok çalışacağız. Anne-babalar gençlerimize sahip çıkacağız. Bu sinsi planı bozacağız.

TERÖRİSTLERİ SAVUNMA GÖREVİNİ CHP ÜSTLENMİŞTİR

- PKK'nın Suriye'de ABD'nin kontrol ettiği yerde bu eğitim yapıldı. Bu teröristleri kamuoyu önünde savunma, aklama görevini de CHP üstlenmiştir. Kimlere bu alçak oyunda hangi rolün verildiğini görüyorsunuz değil mi? Amaç, Türkiye'nin huzurunu, istikrarını bozmaktır. Bu oyunun tek bir kazananı olacaktır, o da Türkiye düşmanlarıdır. Bu oyuna destek veren herkes safını Türkiye düşmanlarından yana belirlemiş demektir. Aklı başında hiç kimsenin kendini böyle bir duruma düşürmeyeceğine inanıyorum. Sivil ve meşru siyaset yapmayı beceremeyen HDP, bu ihanette başrolü oynamaya taliptir.

ULAŞTIRMA BAKANI: İSTANBUL'U BİRİLERİNİN KEYFİNE BIRAKMAYACAĞIZ

- Törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İstanbul'u birilerinin keyfine bırakmayacağız. İstanbulluları yeni metro hatlarıyla buluşturmaya devam edeceğiz. Tüm çalışma arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum." dedi.

7,4 KM UZUNLUĞUNDA 4 İSTASYON

- Kadıköy-Kartal-Tavşantepe Metrosu’nun Pendik Tavşantepe istasyonundan başlayıp Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na ulaşan hat, 7,4 kilometre uzunluğunda olup 4 istasyonu bulunmakta. İstanbul’un şehirlerarası ve uluslararası hava ulaşım terminallerinden biri olan Sabiha Gökçen Havalimanı’na Kadıköy–Kartal–Pendik (Tavşantepe) Metro Hattı’nın devamı sağlanarak doğrudan raylı sistemle güvenli, hızlı ve ekonomik şekilde ulaşmak mümkün olacak.

SEYAHAT SÜRESİ 50 DAKİKA

- Hattın işletmeye alınması ile Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı arası seyahat süresi 10 dakika, İstanbul Anadolu Adliyesi-Sabiha Gökçen Havalimanı arası seyahat süresi 12 dakika, Kadıköy-Fevzi Çakmak (Hastane) arası seyahat süresi 42 dakika, Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı arası seyahat süresi 50 dakika oldu.
# chp # abd # Mersin # erdoğan # pkk # ak parti # hdp # AKP # terör # oldu # Bir # belediye # metro # sabiha gökçen