ABD'den Kıbrıs'ta gerilimi arttıracak adım

ABD Güney Kıbrıs Rum Yönetimine ilişkin kararlarıyla adada gerilimi artıracak adımlarına devam ediyor. Washington, yakın zamanda Güney Kıbrıs Rum Yönetimine, 1987’den bu yana uyguladığı silah ambargosunu kaldırdı. Bu kez de Doğu Akdeniz'de askeri işbirliğini artırmak amacıyla New Jersey eyaleti ile ortaklık anlaşması yapılması kararı alındı.

ABD'den Kıbrıs'ta gerilimi arttıracak adım

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne uyguladığı silah ambargosunu kaldıran Washington yönetimi, tepki çekecek yeni bir karar aldı. ABD Savunma Bakanlığı, Rum Kesimini, "Ulusal Muhafız Bürosu Ortaklığı" programına dahil etti.

ABD Güney Kıbrıs Rum Yönetimine ilişkin kararlarıyla adada gerilimi artıracak adımlarına devam ediyor.

Washington, yakın zamanda Güney Kıbrıs Rum Yönetimine, 1987’den bu yana uyguladığı silah ambargosunu kaldırdı.

Bu kez de Doğu Akdeniz'de askeri işbirliğini artırmak amacıyla New Jersey eyaleti ile ortaklık anlaşması yapılması kararı alındı.

ABD İLE RUM KESİMİ ARASINDAKİ İŞ BİRLİĞİ GİDEREK ARTIYOR

Konuya ilişkin açıklama ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan geldi.

Açıklamada, Güney Kıbrıs’ın "Ulusal Muhafız Bürosu Ortaklığı Programı"na dahil edileceği belirtildi.

Anlaşma için, "Kıbrıs Rum Kesimi ve Washington arasındaki iş birliğinin giderek arttığının göstergesi" ifadesine yer verildi.

Rum Savunma Bakanı Haralambos Petridis, kararın son derece önemli olduğunu savundu.

Program ile ilgili imzaların önümüzdeki dönemde atılacağını söyledi.

"SİBER GÜVENLİK VE GENEL ASKERİ KONULAR DA MASADA"

Petridis, Rum Milli Muhafız Ordusu ile New Jersey eyaletinin siber güvenlik ile genel askeri konularda iş birliğinin de masada olduğunu belirtti.

Rum Milli Muhafız Ordusu Komutanı Korgeneral Dimokritos Zervakis de, "Uzun vadeli planlama yapılırsa, hiçbir hedef ulaşılmaz değil." açıklamasında bulundu.

# abd # milli # kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # doğu akdeniz # Bir # Amerika Birleşik Devletleri # Güney Kıbrıs Rum Yönetimi