Yeşil ile mavi Ulusal Gönüllüleri'ni büyüledi

Ulusal Gönüllüleri Avrupa Temsilciliği, çay ve fındığın memleketi olan Karadeniz’e gezi düzenledi. Karadeniz bölgesine düzenlenen gezi, yurt dışında yaşayan Türkleri vatanları ile buluşturdu

Yeşil ile mavi Ulusal Gönüllüleri'ni büyüledi

CAN ÇAKIR

Samsun’dan başlayan bir haftalık gezi Trabzon’da son buldu. Gezinin sonunda sevindirici haberi Ulusal Kanal Yurtdışı Temsilcisi Yener Güneş paylaştı. İlerleyen aylar için farklı geziler de öngördüklerini duyuran Güneş, Ulusal Gönüllüleri Gezi Topluluğunun da kurulduğunu müjdeledi.

Yeşil ile mavi Ulusal Gönüllüleri'ni büyüledi - Resim : 1

Ulusal Gönüllüleri Avrupa Temsilciliği tarafından Karadeniz Bölgesine gezi düzenlendi. Gezinin ilk durağı, Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımının atıldığı Samsun oldu. Bandırma Vapuru ve Tütün İskelesi ziyaretlerinin ardından Ulusal Gönüllülerinin bir sonraki adresi Amasya oldu. Kent merkezi ve tarihi Sultan II. Bayezit Camisi ziyaretlerin ardından Minyatür Amasya Müzesi ile Yeşilırmak Nehri gezildi.

Yeşil ile mavi Ulusal Gönüllüleri'ni büyüledi - Resim : 2

Amasya’nın ardından Gönüllüler, fındık üretiminin merkezleri Ordu ve Giresun’a hareket etti. Ordu’ya Boztepe’den kuşbakışı bakan gezi grubu, Giresun’da da taze fındığın tadına baktı. Giresun’dan itibaren yaylalara çıkan grup, Kümbet Yaylası, Mavigöl ve Kuzalan Şelalesi’nde doğanın tadını çıkardı.

ÇAY FABRİKASI VE RAFTİNG İLGİ ODAĞI OLDU

Giresun’dan Trabzon’a hareket eden grup, çay fabrikasını ziyaret etti. Fabrika mağazasının terasındaki dev kemençeyle hatıra fotoğrafı çektiren Ulusal Gönüllüleri, çay üretimi hakkında bilgi aldıktan sonra Rize’ye geçti. Uzungöl ve Karester Yaylası ziyaretlerin yanı sıra katılımcılar, Fırtına Deresi’nde zipline ve rafting gibi aktivitelerle doğayla iç içe bir gün yaşadı.

Yeşil ile mavi Ulusal Gönüllüleri'ni büyüledi - Resim : 3

Katılımcıların son durağı ise Çat Vadisi’nin vahşi doğasında yükselen Zilkale oldu. Tarihi kalenin kalıntılarında bölge tarihi hakkında bilgi alan katılımcılar, Trabzon’dan yaşadıkları ülkelere geri döndüler.

Yeşil ile mavi Ulusal Gönüllüleri'ni büyüledi - Resim : 4

ULUSAL GÖNÜLLÜLERİ İLKER YÜCEL VE ALİ MERCAN'LA BULUŞTU

Yeşil ile mavinin buluştuğu Karadeniz bölgesine düzenlenen geziye vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Geziye Vatan Partisi Yurtdışı Temsilcisi Ali Mercan ve Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel de katıldı.

Yeşil ile mavi Ulusal Gönüllüleri'ni büyüledi - Resim : 5

Katılımcıların bir hafta boyunca Türkiye ve yurt dışındaki gelişmeleri konuştu. Gezi de bir de söyleşi düzenlendi. Rize’nin tanınmış tatil ve dinlenme yerlerinden Ayder Yaylası’nda yapılan söyleşide söz alan Vatan Partisi Yurtdışı Temsilcisi Ali Mercan, 2023 seçimleri doğrultusunda yurt dışında yaşayan Türklere düşen görevleri özetledi. Rusya ve Avrupa arasındaki gerilimin İsveç’te hükûmeti düşürdüğünü hatırlatan Mercan, Amerikancı politikaların Fransız, Alman ve İtalyan hükûmetlerine verilen desteği de düşürdüğünü hatırlattı. Mercan’ın ardından söz alan Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel ABD’nin namlularını Türkiye’ye çevirdiğini hatırlattı. Yunanistan’ı silahlandıran ABD’nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne uyguladığı silah ambargosunu kaldırdığını hatırlatan Yücel, Türkiye’nin ABD tehditlerine karşı en güçlü yanıtı NATO’dan çıkıp Asya ülkeleri ile işbirliğini geliştirerek vereceğinin altını çizdi. AK Parti iktidarının savunduğu denge siyasetinin mevcut kriz döneminde başarılı olamayacağına da değinen Yücel, bu süreçten ancak devrimci çözümlerle çıkılabileceğini vurguladı. Aydınlık ve Ulusal Kanal’a çözüm üretmekte önemli görevler düştüğünü de belirten Yücel, katılımcıları yayınlara mutlaka destek vermeye çağırdı. Katılımcılarda bu çağrıya ilgi gösterdi.  

"TÜRKİYE'Yİ TANIMA FIRSATI BULDUK"

Uzungöl, Ayder Yaylası, Fırtına Deresi… Ulusal Gönüllüleri Avrupa Temsilciliğinin düzenlediği ikinci gezi, Karadeniz bölgesinin sunduğu eşsiz güzelliklerle büyüledi. Avrupa’nın farklı ülkeleri ve Türkiye’den de sağlanan katılımlar ile geziye ilgi yoğun oldu. Katılımcılar yaşadıklarını ve hissettiklerini Aydınlık Avrupa’ya anlattı.

Miyase Doğan (Londra/İngiltere):

- Karadeniz turuna gönüllü olarak katıldım. Mavi ve yeşilin bir arada olduğu Karadeniz bölgesini çok güzel buldum. İnsanları da çok misafirperver, çok iyi. Tekrar olsa yine gelmek isterim. Emeği geçen herkese çok teşekkürler.

Zübeyde Esen (Frankfurt/Almanya):

- Karadeniz turuna katılmış olmaktan çok mutluyum, bu bölgeyi çok sevdim. Ulusal Gönüllülerinin turlarına katılmayı ve özellikle Karadeniz bölgemizi ziyaret etmeyi herkese tavsiye ederim.

Müzeyyen Abana (Lindau/Almanya):

- Gezimiz çok güzel geçti, tura katılan diğer arkadaşlarla da tanıştığıma sevindim. Maalesef son gün öngörülemeyen sebeplerle aksaklıklar oldu fakat genel olarak turumuz çok güzel geçti. Yine bir tur düzenlenirse yine katılmak isterim ve herkese de tavsiye ederim. Herkese çok teşekkür ederim, çok memnun kaldım. Başta turu düzenleyen Ulusal Gönüllüleri olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

Gülşah Duyar (Stuttgart/Almanya):

- 26 yaşındayım ve Almanya’da doğdum büyüdüm. Farklı yerleri gezmeyi, insanlarını tanımayı çok seviyorum fakat dünyaya açılmadan önce kendi vatanımı tanımak istiyorum. Karadeniz bölgemizi hep çok merak ederdim. Ulusal Gönüllüleri sayesinde bu bölgeyi ziyaret etme şansı buldum ve doğasını da insanlarını da çok sevdim. Herkes çok samimi, çok sempatik. Yaşamları ve kültürleri gerçekten çok büyüleyici. Bundan sonraki gezilere de mutlaka katılmak isterim.

Meryem Yurttaş (Mannheim/Almanya):

- Karadeniz turuna katılan herkesle tanıştığıma çok mutlu oldum. Çok güzel geçen bir tur oldu.

Yeter Demir/Ali Demir (Lyon/ Fransa):

- Çok çok memnun kaldık. Yeni yeni arkadaşlar tanıdık. Çok güzel yerler gördük. Umarız Ulusal Gönüllülerinin bir sonraki turlarında da yine hep beraber oluruz, yurdumuzun güzelliklerinin tadına varırız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

Figen Taşkan (Mudanya/Türkiye):

- Eşimle birlikte bu geziye Türkiye’den katılan üç kişiden biriydik ve çok memnun kaldık. Hem önceki turdan tanışıklıklarımız pekişti hem yeni arkadaşlar da tanıdık. Ağaçların arasında kuş seslerinin duyulduğu cennet gibi yerler de gördük. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

Sırma Yüca (Frankfurt/Almanya):

- Aslında hem Almanya’da hem Türkiye’de yaşıyorum. Burada bulunduğum için tura İstanbul’dan katıldım ve çok memnun kaldım. Çok çok güzel anılarla dönüyoruz. Yeşile ve doğaya bir kez daha aşık oldum bu geziyle. Her şey çok güzeldi. Çok güzel arkadaşlıklar edindik. Grubumuzla da çok eğlendik. İnşallah tekrarlanır, başka bölgelere de ziyaretler düzenleriz. Hatta Karadeniz’e yine bir tur düzenlenirse buraya da tekrar gelirim.

Güler Baytak (Darmstadt/Almanya):

- Uzun yıllardır Almanya’da yaşıyorum ama vatanımı çok seviyorum. Ulusal Gönüllüleri sayesinde Türkiye’yi tanıma fırsatı bulduk ve bunu değerlendirmek istiyorum. Türkiye’den başka bir yere gitmiyorum ve bu fırsatı sunduğu için Ulusal Gönüllüleri Avrupa Temsilciğine çok teşekkür ediyorum. Çok güzel insanlarla tanıştım, çok kafa dengi insanlar ve grubumuzda. Özellikle Karadeniz’e gelince kendimi İsviçre’ye gelmiş gibi zannettim. Her taraf yemyeşil, her taraf ışıl, ışıl, her yerden dereler, şelaleler akıyor. İnsanları da gözü tok, çok iyi insanlar. Bölgeyi de geziyi de çok beğendim, herkese mutlaka tavsiye ederim.

Zahide Demiral (Darmstadt/Almanya):

- Karadeniz’i hep görmek isterdim. Bu bölgede yaşayan akrabalarım var fakat her nedense bizi şimdiye kadar çağırıp davet etmediler, mıhlama ya da mısır ekmeği yedirmediler. Ben de kendim giderek Karadeniz’in lezzetlerinin, doğal güzelliklerinin tadına varmak istedim fakat buraya gelince sadece bununla yetinmedim. Çay ve fındık bahçelerindeki emekçi insanlarımızı görünce, verdikleri emeği görünce onlara saygım da arttı. Her gün içtiğimiz çayda, yediğimiz fındıklarda insanlarımızın hangi şartlar altında çalıştıklarını hatırlamamız lazım. Bölgenin doğası da ayrıca müthiş. Ben kendim Akdenizliyim. Tabiki iki bölge birbiriyle kıyaslanamaz fakat buna rağmen benzerlikler de var. Bölgenin yemekleri de çok güzel doğrusu fakat maalesef vakit çok azdı. Gittiğimiz yerlerde daha uzun kalıp iyice tadına varmak isterdim. Yaylalarda daha uzun kalmak, insanlarla daha iç içe olmak, onların eğlencelerine, horonlarına katılmak isterdim fakat bu da çok güzeldi. Bir sonraki turlara da mutlaka katılmak isterim.

Necati Kılıç (Viyana/Avusturya):

- Karadeniz bölgemizi hiç böyle beklemiyordum. Tabiatıyla çok büyüleyici, bir o kadar da dağlık tepelik bir bölge. İnsanlar buralarda çok yükseklere ev yapmışlar; genellikle de ayrı ayrı yaşıyorlar. Toplu şekilde yaşamıyorlar. Özellikle Trabzon ve Rize çok dağlıktı, yorucuydu fakat doğasıyla, lezzetleriyle de çok güzeldi, geldiğimize değdi. Çarşılarında gezmek için biraz daha vakit olsaydı çok güzel olurdu fakat geldiğimize değdi.

Candan Karaal (Frankfurt/Almanya):

- Bölgeden çok olumlu etkilendim. Bir Karadenizli olmama rağmen bu bölgeyi çok iyi bilmiyordum ve geldiğime değdi. Rehberimizden arkadaşlarımıza kadar gezi ekibimiz çok güzeldi. Her şey çok güzel geçti. Bundan sonraki gezilere de mutlaka katılmak isterim, herkese de Ulusal Gönüllülerinin gezilerine katılmayı tavsiye ederim.

Devrim Yüca Karaal (Frankfurt/Almanya):

- Ulusal Gönüllülerinin bu ikinci gezisinde de yer almaktan çok mutluyum, çok memnun kaldım. Karadeniz turu bana farklı yeni bilgiler sundu, yeni güzellikler gösterdi. Çok güzel bir grup ile seyahat ettik, herkese çok teşekkür ederim.

İsmet Küçükköy (İstanbul/Türkiye):

- İlk gezimize çekinerek gelmiştim fakat bu gezimize tereddütsüz, mutlulukla geldim. Çok güzel yerler gördüm. Bu bölgeyi çok merak ediyordum. Maalesef bazı yerlerinde tabiata verilen hasarları da görünce üzüldük fakat bölgenin güzellikleri yine de büyüledi. Herkese çok teşekkür ederim.

Mustafa Mersinoğlu (Brighton/İngiltere):

- Bu turda Karadeniz’in yaylalarını, sahilini dolaştık, çok mutlu olduk. Bölgesini doğasını içinde yaptığımız çeşitli aktivitelerle daha iyi tanıdık. Bölgenin zenginliği, ağaçların çeşitliliği, sularının akışını, temiz havasını gördükçe bölgenin güzelliğini hissettik. Pek fazla horon oynayamadık ama tulum gördük. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

Mehmet Atasayar (Frankfurt/Almanya):

- Çok güzel bir gezi oldu, harika doğa olayları gördük. Bölgenin insanları çok içten; bu beni çok mutlu etti. Anadolu’nun içinde yine çok farklı bir kültür olduğunu sezimledim. Doğanın bıçak sırtında olduğunu bu kadar açık ilk kez burada gördüm. Çok kayalık bir zemin üzerinde kurgulanmış bir bölge fakat yerleşim yerleriyle, daha geniş yollarıyla bölgenin tabiatı daha ne kadar yapılaşma kaldırabilir bilmiyorum. Umarım bölgenin doğasının değerini biliriz.

Melek Kara (Frankfurt/Almanya):

- Karadeniz bölgesinin doğası çok hoşuma gitti. Maalesef bazı bölgelerde doğa çok ihmal edilmiş. Buna çok üzüldük fakat tabiatın sunduğu eşsiz güzelliklerini gördükçe de bir o kadar mutlu olduk. Çay bahçelerinde çalışan insanlarını gördükçe hangi zor şartlar altında çalıştıklarını gördüm. Çayımı içerken de artık verilen bu emeği daha çok hissedeceğim. Bölgenin insanlarını ise ayrıca çok sevdim, çok cana yakın insanlar görüm. Çok güzel bir gezi geçirdik, herkese çok teşekkür ederim.

Şinasi Demiralay (Kopenhag/Danimarka):

- Ulusal Gönüllüleri Yurtdışı Temsilciliğinin düzenlediği Karadeniz turunun sonuna gelmiş olmaktan dolayı üzgünüm. Güneydoğu turunda olduğu gibi bu turun da hiç bitmemesini isterdim fakat tesellim, bu turların devam edecek olması. Bir sonraki turlara katılmak için de elimden geleni yapacağım. Bize bölgeyi tanıtan rehberimiz de oldukça birikimli, birikimlerini aktarmakta oldukça usta bir kişi. Servis otobüsümüzü kullanan kaptanımız da bir o kadar fedakâr bir Anadolu insanı. İkisine de çok teşekkür ediyorum fakat özellikle de Ulusal Kanal Yurtdışı Temsilcisi Yener Güneş’e çok teşekkür ederim. Büyük bir özveri ve yoğun bir hazırlıkla bizi memnun etmeye çalışan bu arkadaşımla tanışmaktan dolayı çok mutluyum. Güneydoğu turumuza Sayın Şule Perinçek katılarak bize çok güzel bir sürpriz yapmıştı. Karadeniz turumuza da Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sayın Mustafa İlker Yücel baştan sona kadar katılarak bizi onurlandırdı. Tur boyunca onun bilgilerinden, birikimlerinden faydalanma, cesaretini daha iyi tanıma fırsatı bulduk. Onun sayesinde Türkiye’nin geleceğine yönelik umutlarımız daha da arttı. Gezdiğimiz ve gördüğümüz yerlerin güzelliklerini anlatmaya gerek duymuyorum, çünkü bunu zaten bütün dünya biliyor. Vatanımız bu yüzden emperyalizmin hedefinde fakat emperyalizme karşı vatanımıza savunmaya hazır arkadaşlarımı tanıdıkça da çok mutlu oluyorum. Bu gezide bir hafta boyunca onlarla birlikteydim ve çok mutlu oldum.
# abd # türkiye # Perinçek # trabzon # vatan partisi # ulusal kanal # fransa # karadeniz # Bir # UZUNGÖL # Ulusal Gönüllüleri # ilker yücel # genel yayın yönetmeni # Ali Mercan