TOKİ arsa başvuruları ne zaman, başvuru nasıl yapılır? TOKİ arsa başvuru şartları nelerdir?

‘’İlk Evim İlk İşyerim’’ adlı TOKİ Sosyal Konut Projesi kapsamında 81 ilde toplam 100 bin arsa satışa çıkarılacak. Bu noktada TOKİ arsa başvuru tarihleri, başvuru şartları ve fiyatları gibi detaylar araştırılmaya başlandı.

TOKİ arsa başvuruları ne zaman, başvuru nasıl yapılır? TOKİ arsa başvuru şartları nelerdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük Sosyal Konut Projesi kapsamında 81 ilde toplam 100 bin arsanın satışa çıkarılacağını duyurdu.

TOKİ 100 BİN ARSA BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?


Hükümetin ev fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar nedeniyle mağduriyetle karşılaşan vatandaşların sorunlarını çözmek amacıyla hazırladığı Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi başladı.

Sosyal arsa ve sanayi işyeri başvuruları, 10 Ekim - 7 Kasım 2022 tarihleri arasında yapılacak. Başvurular Ziraat Bankası şubelerinden alınacak.

100 BİN TOKİ ARSA BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU


• T.C. Vatandaşı olmak.

• 18 yaşını doldurmuş olmak.

• O Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek.

Tahsis edilecek arsalar, Büyükşehir Merkez ilçelerden herhangi birisinde ise Merkez ilçelerden herhangi birisi sınırı içinde ikamet etmek. Diğer Belediyelerde ise arsa tahsisi öngörülen Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek.

• Yoksul ve dar gelirli olmak. (Aylık Gelir Durumu 16.000 TL'nin altında olması)

• Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin veya eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına sahip olmaması şarttır.

• 775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümleri uyarınca yapılmış olan uygulamalardan daha önce faydalanmamış olmak.

• Başvuru bedeli olarak 500 TL yatırılması

TOKİ ARSA SATIŞI NE ZAMAN?


TOKİ, 26 ilde 365 arsa satışı gerçekleştirecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 26 ildeki 365 arsayı açık artırmayla satışa çıkardı.

Konut, ticaret, sanayi, turizm tesis alanı, özel okul alanı, akaryakıt istasyonu, günübirlik tesis, oto galericiler sitesi, park ve dinlenme alanları niteliğindeki arsalara, yüzde 25 peşinat 36, 48 ve 60 ay vadeyle sahip olunabilecek.

TOKİ ARSA SATIŞI HANGİ İLLERDE YAPILACAK?


Muhammen bedeli 4 milyar 721 milyon 272 bin 46 lira olan yaklaşık 1 milyon 501 bin 219 metrekare büyüklüğündeki Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde, Şanlıurfa, Tekirdağ, Uşak ve Van'da bulunan 365 arsa açık artırmayla satılacak.

TOKİ ARSA SATIŞI AÇIK ARTIRMA NE ZAMAN?


Açık artırma, 12 Ekim 2022 Çarşamba ve 13 Ekim Perşembe günleri saat 10.30'da iki ayrı oturum halinde yapılacak.

Oturumlar, Ankara Çankaya Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ile İzmir Bayraklı Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

# istanbul # ankara # Mersin # erdoğan # Bir # başvuru # toki # arsa # TOKİ Arsa # toki arsa satışları # toki arsa çekilişi # toki arsa başvuru # toki arsa başvuru nasıl yapılır