GSB personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere toplam 4 bin 147 personel alımı yapılacağı bildirildi. Peki GSB personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 Gençlik ve Spor Bakanlığı GSB personel alımı sonuçları sorgulama ekranı...

GSB personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) personel alımı başvuru sonuçları için bekleyiş sürüyor. Bakanlık bünyesine 300 büro personeli, 866 koruma ve güvenlik görevlisi ile 2 bin 981 destek personeli alımı için başvurular, geçtiğimiz günlerde tamamlandı. 

BAKAN KASAPOĞLU'NUN AÇIKLAMASI


Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Bakanlığın taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 4 bin 147 sözleşmeli personel alınacağını duyurmuştu.

Bakanlık bünyesine 300 büro personeli, 866 koruma ve güvenlik görevlisi ile 2 bin 981 destek personeli alımı yapılacağı bildirilmişti.

NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

GSB personel alımı başvuru sonuç tarihi hakkında Bakanlıktan henüz bir açıklama yapılmadı. Sonuçların ekim ayı ortalarında açıklanması bekleniyor.

BAŞVURULAR NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?


1) Başvurular, başvurulan pozisyon için aranan niteliklere uygunluk yönünden incelenecek ve başvuru şartlarından herhangi birini taşımadığı tespit edilenlerin başvurusu iptal edilecektir.

2) Yerleştirmelerde, KPSS puanı esas alınacaktır. KPSS puanı en yüksek adaydan başlanarak her bir pozisyon ve il için KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlanmak üzere ilan edilen pozisyon sayısı kadar aday asıl olarak yerleştirmeye hak kazanacak ve bir o kadar aday da yedek olarak belirlenecektir. Adayların KPSS puanının eşit olması halinde sırası ile mezuniyet ve doğum tarihi önce olana öncelik verilecektir.

3) Asıl veya yedek sıralamaya giremeyen adaylar için KPSS'de 60 (altmış) ve üzerinde puan almış olmak müktesep hak teşkil etmeyecektir.

4) Yedek sıralamasında yer alan adaylar için yedek listede yer almak daha sonraki alımlar için müktesep hak teşkil etmeyecektir.

GSB PERSONEL ALIMI SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

# Bir # başvuru # gsb # gsbye nasıl başvurulur # GSB PERSONEL ALIMI