HDP milletvekilleri Ahmet Yıldırım ve Burcu Çelik Özkan ifadeye çağrıldı

HDP Muş Milletvekilleri Ahmet Yıldırım ve Burcu Çelik Özkan, savcılık tarafından ifadeye çağrıldı. Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, konuya ilişkin, "Kendi iradem ile gitmemle, polis tarafından götürülmem bir şeyi değiştirmez. İfade vermeyeceğiz, soruları yanıtlamayacağız." dedi.

HDP milletvekilleri Ahmet Yıldırım ve Burcu Çelik Özkan ifadeye çağrıldı

HDP Muş milletvekilleri Ahmet Yıldırım ve Burcu Çelik Özkan,"terör örgütünün propagandasını yapmak", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "kamu görevlisine hakaret" suçlarından hazırlanan fezleke nedeniyle ifadeye çağrıldı.

Yıldırım, hakkında bulunan fezlekeler nedeniyle ifadeye çağrılmasına ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Muş Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Kalem Müdürlüğü tarafından dün arandığını ve ifadeye çağrıldığını belirten Yıldırım, kendisi hakkındaki dosyaların içeriğini bildiğini, çağrılma nedeninin de bunlar olduğunu ifade etti.

Yıldırım, ifadeye çağrılmasına karşın kendisiyle görüşen yetkililere, "Anayasaya, evrensel hukuk ilkelerine aykırı bir işleyiştir. Biz taraf olmayacağız, Başsavcılığın da taraf olmasını arzu etmeyiz. Milletvekilliğimiz sona erer, dokunulmazlığımız biter öylece gideriz." yanıtını verdiğini söyledi.

Zorla getirilme gibi bir kararın olmamasını umduklarını vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu ülkenin daha fazla gerilmesine, tansiyonun yükselmesin hizmet eder. Ben böyle bir şeyi denememelerini arzu ederim. Kendi iradem ile gitmemle, polis tarafından götürülmem bir şeyi değiştirmez. İfade vermeyeceğiz, soruları yanıtlamayacağız. Biz savcılıkta bu işlemleri yapmayacağız. Ortak ifade boyutu ise mahkemelerdedir."

ulusalkanal.com.tr

# Milletvekilleri # hdp # ifadeye çağrıldı