"Karunlaşanların heykelleri yıkılır"

Fethullah Gülen, herkul.org internet sitesinde yayınlanan bu haftaki sohbetinde iktidar, servet, makam ve kibir gibi nimetlerin nasıl öldürücü virüslere dönüştüğünü anlattı.

"Karunlaşanların heykelleri yıkılır"

Gülen'in "Öldürücü virüsler ve insan kazanmak" başlıklı konuşması Samanyoluhaber internet sitesinde "çok önemli uyarı" başlığıyla duyuruldu.

"İktidar, servet ve rahata düşkünlük virüsleri birbirlerini destekler" diyen Gülen, "Bin kazandığımız zaman, şayet içinde bir tane haram varsa, onun içine bir tane haksızlık girmişse, geri kalan dokuz yüz doksan dokuzu da kirletmiş oluruz ve Allah hepsinin hesabını sorar" dedi.

Hitler örneği verdi

Gülen'in, gönlünü Kur'an'a vermiş, adanmışlık olgunluğu ve hissiyatından olanlara sürekli uyarılar yaptığı konuşmasında; Sezar, Napolyon ve Hitler'in iktidarlarını ve yönettikleri ülkeleri hırsla yok ettiklerini anlattı.

Banka hesapları vurgusu

"Karunlaşmaktan kaçının" diyen Gülen, Karunlaşmaya özenenlerin bankada hesap açtığı örneğini verdi. Adanmış insanların bu tür şeylerden kaçınması gerektiğini belirtti. Bu işlerin akıbetinin, Lenin, Stalin, Hitler gibi olduğunu vurgulayan Gülen sözlerini şöyle sürdürdü, "On sene, yirmi sene otuz sene adından bahsedilir sonra gün gelir heykellerini yıkarlar. Adlarını her yerden silerler ve lanet okunur onlara." dedi. Gülen'in, Karunlaşmayı Lenin, Stalin, Hitler gibi siyasi isimlere benzetmesi dikkat çekerken konuşmasının bu bölümü, konuşmanın yazılı yayınlandığı bölümde yer almadı.

Aydınlık

# fethullah gülen # Lenin # Hitler # Heykel # herkul.org # stalin # sezar # napolyon # kuran # karun