Cumhurbaşkanlığı, Cahit Berkay'dan özür diledi

Cumhurbaşkanlığı, Ak Saray'ın tanıtım filminde bestesi izinsiz kullanılan sanatçı Cahit Berkay'dan özür diledi. Yapılan açıklamada, videoyu hazırlayan firmadan kaynaklanan hatanın telafi edildiği, videonun yeni bir müzikle internete yüklendiği belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı, Cahit Berkay'dan özür diledi

Sanatçı Cahit Berkay'a ait bestenin, Cumhurbaşkanlığı sarayı için hazırlanan tanıtım filminde izinsiz kullanılması nedeniyle sanatçıdan özür dilendi.

Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alan filmde, "Kırık Bir Aşk Hikayesi" adlı Cahit Berkay imzalı bestenin kullanıldığı ortaya çıkmıştı.

Konunun basına yansıması üzerine, Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş'ın Cahit Berkay'ı arayarak özür dilediği öğrenildi.

Cumhuriyet’e konuşan Cahit Berkay, Göktaş’ın, sabah saatlerinde kendisini telefonla aradığını belirtti. Berkay, Lütfullah Göktaş'ın böyle bir saygısızlığı asla düşünmediklerini, ortada bir kusur olduğunu, bu kusurun da “makam”dan kaynaklanmadığını söylediğini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada da "videoyu hazırlayan firmanın, fon müziğiyle ilgili yaptığı hata, bugün fark edilir edilmez düzeltilmiştir" denildi.

Cahit Berkay'ın yapıcı bir tutum sergilediği belirtilen açıklamada, "videonun yeni bir müzikle Cumhurbaşkanlığı internet sayfasına konulduğu" ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

# kaçak saray # cumhurbaşkanlığı # Cahit Berkay # özür diledi # ak saray