Kentin eğitim mayası: Antalya Lisesi

Türkiye’nin ilk 100 lisesi arasında yer alan ve Antalya’nın ilk eğitim-öğretim kurumu olan Antalya Lisesi'nin tarihi binası, 123 yıldır ayakta. Kentin kültür mayası olan lisenin tarihi binasında, müze ve sergi salonu oluşturulacak. Yıl içinde hizmet vermeye başlayacak olan okul müzesi, kentin eğitim tarihine ışık tutacak.

Kentin eğitim mayası: Antalya Lisesi

Antalya, denizi, kumu, güneşi, verimli toprakları, tarihi, doğası kadar önemli bir eğitim geçmişine de sahip. Antalya Lisesi, kentin eğitim mayası… Yürütülen okul müzesi projesi ile bu derin eğitim tarihi gün yüzüne çıkarılacak.

Kurtuluş Savaşı’nın öncü kadrolarından sanat, bilim, felsefe, edebiyat ve spor dünyasına birçok ünlü isim Antalya Lisesi’nin sıralarında yetişti.

Türkiye’nin ilk 100 lisesi arasında yer alan Antalya Lisesi, cumhuriyetin büyük eğitim seferberliğinin öncülüğünü de yaptı.

Antalya Valiliği tarafından restorasyonu tamamlanan tarihi binada müze ve sergi salonu oluşturulacak. Hazırlıklar özenle sürüyor. Yıl içinde hizmet vermeye başlayacak olan okul müzesinde, tarihi belgeler, fotoğraflar ve materyaller sergilenecek. Kentin eğitim tarihi yeni kuşaklarla buluşturulacak. Antalya Lisesi ve Mezunları Vakfı Başkanı Olcay Okutan, bu önemli proje ile ilgili bilgi verdi.

# türkiye # antalya # cumhuriyet # felsefe # edebiyat # fotoğraflar # müze