İzmir'de hortum felaketi

Son yılların en şiddetli yağışını alan İzmir'de hortum felaketi yaşandı. Çeşme ilçesinde sahilde başlayıp sonrasında denize yakın alanlarda etkisini artıran hortum, birçok ev, araç ve teknede hasar oluşturdu. Bir vincin devrilmesi sonucu 18 kişi yaralandı. Çiğli'de de kuvvetli yağış sel baskınlarına neden oldu. Hortumun verdiği hasar, gün aydınlanınca ortaya çıktı.

İzmir'de hortum felaketi

İzmir'de dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağışın ardından Çeşme ilçesi Alaçatı Mahallesi Port mevkisinde denizde hortum oluştu.

Sahilde başlayıp sonrasında denize yakın alanlarda etkisini artıran hortum, birçok ev, araç ve teknede hasar oluşturdu.

Hortum en çok bir inşaat sahasında etkisini gösterdi. Bir vincin devrilmesi sonucu 18 kişi yaralandı. İnşaat sahası adeta savaş alanına döndü. Hortum, işçilerin konakladığı konteynerleri parçalayıp, ağaçları devirdikten sonra çok sayıda otomobili 100 metre kadar ileriye savurdu.

Yine denize yakın bir yerdeki yazlık villaların çatıları uçtu. Ağaçlar kökünden koptu. Bölgede büyük hasar oluştu.

Hortum nedeniyle 8-10 metre yüksekliğe çıkan birçok araç ters döndü. Çatılardan savrulan kiremitler de hem evlere hem de araçlara zarar verdi.

Tarım ve Orman BakanıBekir Pakdemirli'yi taşıyan uçak hava muhalefeti nedeniyle Adnan Menderes Havalimanı'na iniş yapamadı. Başkente geri dönmek zorunda kaldı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, hortumun vurduğu Çeşme ilçesinde incelemelerde bulundu.

Teknelerin alabora olduğu, bazılarının yan yattığı ve hasar gördüğü afetin hasar tespit çalışmalarına, sabahın erken saatlerinden itibaren başlandı.

Bölge sakinleri günün ağarmasıyla birlikte evlerinde ve araçlarında temizlik çalışmalarına başladı. Bölgede hortumun verdiği zarar drone ile havadan da görüntülendi.

Kuvvetli yağış nedeniyle Çiğli ilçesinde de bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Bazı araçlar da oluşan selden zarar gördü. Parke taşlı bir yol, yağış nedeniyle çöktü. Urla ilçesindeki 700 sera da doludan zarar gördü.

# izmir # yaralı # yağış # Tarım ve Orman Bakanı # Bekir Pakdemirli # Çeşme # hortum # felaket # hortum felaketi # İzmir yağış # şiddetli yağış # izmir çeşme # çiğli # İzmir Çiğli # vinç devrilmesi # Alaçatı # Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli # Adnan Menderes Havalimanı # Yavuz Selim Köşger # alabora # Hasar