Putin'den Batı'ya Afganistan mesajı: ''Demokrasi güç kullanılarak empoze edilemez''

Vatan Partisi şideri Doğu Perinçek'in özel mesaj gönderdiği Doğu Ekonomik Forumu'nda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, emperyalist Batı'ya dikkat çeken mesajlar verdi. Afganistan'da yenilen ABD'ye üstü kapalı mesaj veren Putin, ''Demokrasi, güç kullanılarak empoze edilemez'' dedi.

Putin'den Batı'ya Afganistan mesajı: ''Demokrasi güç kullanılarak empoze edilemez''

DoğuEkonomik Forumu'nda Afganistan ile ilgili açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ''Demokrasi, güç kullanılarak empoze edilemez'' ifadesini kullandı

Putin, demokrasinin bir ulusa şiddet kullanılarak empoze edilemeyeceğini, insanlar demokrasi isterse bunu kendilerinin elde edeceğini kaydetti.

ABD'nin 20 yıldır işgal ettiği ülkenin bir ''felaket''i yaşadığını belirten Putin, “Bu sadece benim değil, ABD'li analistlerin de kabul ettiği bir şey” dedi.

Rusya'nın Afganistan politikasında gerçeklerden yola çıkması gerektiğini belirten Rus lider, Afganistan'ın neredeyse tamamını Taliban'ın kontrol ettiğini belirtti.

Putin, BM ve BMGK'nın yanı sıra beş üyesinin dünyada düzenin korunmasından sorumlu olması gerektiğini belirtti. Fakat halen dışarıdan standartların dayatıldığını ifade etti:

- Çoğunlukla Peştun kabilelerinden oluşsa da Taliban homojen bir yapı değil. IŞİD gibi radikal örgütler de dahil olmak üzere birçok radikal örgütün temsilcileri Afganistan'da. Radikaller de dahil birçok kişi hapishanelerden bırakıldı. Rusya Afganistan'da dezentegrasyondan yana değil. Böyle bir şey olursa, görüşecek kimse olmaz. Taliban medeni halklar ailesine ne kadar hızlı katılırsa, iletişim kurmak, etki etmek ve soru sormak o kadar kolay olur.

Vladimir Putin, Afganistan konusunda alınması gereken dersler olduğunu da belirtti:

- Afganistan hakkında 'Oraya gittik, birçok hata yaptık' diyorlar. Bu arada aynı şey başka ülkeler konusunda devam ediyor. Yaptırımlar var. Ne bu? Kendi standartlarını dayatma politikasının sürdürülmesi.

# abd # rusya # amerika # Putin # vatan partisi # ekonomi # Afganistan # vladimir putin # batı # doğu # doğu ekonomi forumu # emperyalizm # emperyalist # afgan # demokrasi # taliban