Çinli şirket 28 saatte 10 katlı bina inşa etti

Çin'de inanılmaz bir olay yaşandı. Broad Group isimli bir inşaat şirketi, 28 saat 45 dakika içinde 10 katlı bir bina inşa etti.

Çinli şirket 28 saatte 10 katlı bina inşa etti

Çin'de faaliyet gösteren Broad Group isimli bir inşaat şirketi inanılmaz bir olaya imza attı. Sadece 28 saatte 10 katlı bir bina inşa etti.

Şirket önceden inşa edilmiş prefabrik birimleri birleştirerek yaptığı binayı yalnızca 28 saat gibi çok kısa bir sürede tamamladı. İnşaat sektöründe bir ilk olan bu olayı duyanlar kulaklarına inanamadı.

Söz konusu teknoloji ile bina, önceden bir fabrikada üretilmiş prefabrik birimlerin birleştirilmesi ile yapılıyor. Her bir modül katlanıp kargo konteyneri boyutuna getirilerek inşaat bölgesine taşınıyor ve daha sonra bu modüler birimler birbirlerine bağlanıyor. Bina tamamlandığında ise su ve elektrik sistemleri kuruluyor.

Şirket Youtube hesabı üzerinden inşaat yapım aşamasını gösteren hızlandırılmış bir video yayımladı. Videoda, "Standart konteyner ebatları, dünya çapında düşük maliyetli taşıma, istenen bölgede basit kurulum" ifadelerini kullandı.

Aynı şirket 2015 yılında da benzer bir projeye imza atmıştı. 57 katlı kuleyi 19 günde tamamlamıştı.

# çin # inşaat # inşaat şirketi # inşaat sektörü # Bina