SODAM kursları kadınların hayatlarını değiştiriyor

Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kurulan sosyal dayanışma merkezleri kadınları hayallerine bir adım daha yaklaştırıyor. Onların psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel yönden gelişmelerini sağlayan bu merkezler kadınlara gelir kapısı da oluşturuyor.

SODAM kursları kadınların hayatlarını değiştiriyor

Bakanlık kadınlar için harekete geçti. Kadınlara eğitici, sosyal kültürel ve sanatsal etkinlik olanağı için Sosyal Dayanışma Merkezleri kurdu.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kurduğu merkezlerde kadınların milli, manevi ve moral değerlerini artırmaya yönelik faaliyetler yapılıyor.

Kadınlar, 12 ilde bulunan 32 Sosyal Dayanışma Merkezinde kuaförlük, el sanatı ve yabancı dil gibi birçok kursa gidiyor. Bakanlık kadınlara çocuklarını bırakabilmeleri için merkezlerde kreş imkânı da sundu.

SODAM, kurslarında kadınlar özgüven kazanırken, kursta edindikleri becerilerle kendilerine gelir kapısı da oluşturuyor. Aile gelirine katkı sağlayan kadınlar, kendilerini keşfediyor ve moral motivasyon kazanıyor.

Adapazarı’nda yaşayan evli ve 3 çocuk annesi Ayşe isimli yurttaş SODAM’da aldığı eğitimin ardından iş hayatına atılmaya hazırlanıyor. Kuaför kursuna giden ve çıraklık belgesi alan vatandaş, “İleride ustalık belgesini alıp bir kuaför işletmesi açmak istiyorum.'' dedi.

# milli # bakanlık # aile # çalışma # sosyal hizmetler # kurs # kreş # manevi # el sanatı # zanaatkar # gelir kapısı