Konya katliamının zanlısı yakalandı

Konya'da Dedeoğlu ailesinin 7 ferdini acımasızca katleden zanlı Mehmet Altun, saklandığı mezarlıkta yakalandı. Altun'un kendisini yakalayan polis ekibine ilk söz olarak ‘2 gündür bir şey yemedim, ekmeğiniz var mı?' dediği öğrenildi. Öte yandan Leman dergisinin katliama ile ilgili yaptığı karikatüre Konya Gazeteciler Cemiyeti'nden tepki geldi.

Konya katliamının zanlısı yakalandı

Arama çalışmalarının beşinci gününde yakalandı. Saklandığı mezarlıkta kendisini yakalayan polislere ilk sözü de "ekmeğiniz var mı" oldu.

ekmek istemek oldu.

30 Temmuz Cuma günü Konya'da yaşanan katiliam sonrası yapılan incelemede Mehmet Altun'un açtığı ilk ateşten sonra yerde yatan yaralılara tekrar ateş açtığını belirlendi. Altun'un saldırının ardından da aracından aldığı bidonla evin birkaç noktasını ateşe verdiğini saptandı. Olay anı güvenlik kamera kayıtlarına da yansıdı.

Yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 kişiden 10’u tutuklandı. Polis ekipleri cinayet zanlısı Mehmet Altun’un da peşindeydi. Zanlının katliam sonrası kaçtığı tespit edilen kiralık araç Konya'nın Bozkır ilçesi ormanlık alana yakın bir yerde bulundu.

Konya polisi, jandarmanın da desteği ile arama, yakalama çalışmalarını bu bölge sürdürdü. Mehmet Altuın arama çalışmalarının 5. gününde Bozkır ilçesindeki bir mezarlıkta saklanırken fark edidi ve kıskıvrak yakalandı.

Zanlının polise ilk sözünün ‘2 gündür bir şey yemedim, ekmeğiniz var mı?' olduğu öğrenildi.

Alınan güvenlik önlemleri kapsamında Konya merkeze getirilen ve sağlık kontrolünden geçirilen zanlı Konya Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü. Zanlının ifadesinin bugün alınması bekleniyor.

Öte yandan Leman Dergisi'nin katliam ile ilgili hazırladığı karikatürde Mevlana'nın başına silah dayayan bir karakterinin ağzından 'Seni de burada istemiyoruz' sözleri yazıldı.

Leman'ın hazırladığı karikatüre Konya Gazeteciler Cemiyeti'nden tepki geldi.Yazılı açıklamada Leman Dergisi'nin amacının fitne tohumları serpmek olduğu belirtildi:

- Kardeşliğin, huzurun ve Hz. Mevlana’nın şehri olan Konya’da yaşanmış bir olayı, asılsız ve mesnetsiz iddialar kullanarak çarpıtan derginin amacı açıkça fitne tohumları serpmektir. Amaç bin yıldır bu topraklarda bir arada yaşayan ve kader birliği yapan insanları birbirine düşman etmektir. Bu defa provokatörlerin kirli kalemleri milli ve manevi değerlerimize kem gözle bakma cüretini gösterebilecek hale gelmiştir.

# Konya # katliam # zanlı # katil # konya katliamı