Çocuk yaşta evliliği savunan Bedri Gencer kimdir? Yıldız Teknik Üniversitesi Profesörü Bedri Gencer'den tartışılan sözler...

Elazığ'da meydana gelen büyük depremin nedenini çocuk evliliklerinin yasaklanması olduğunu dile getiren Yıldız Teknik Üniversitesi'nde çalışan Prof. Dr. Bedri Gencer, derste öğrenciler tarafından protesto edildi.

Çocuk yaşta evliliği savunan Bedri Gencer kimdir? Yıldız Teknik Üniversitesi Profesörü Bedri Gencer'den tartışılan sözler...

Prof. Dr. Bedri Gencer'in, “Gayretullaha dokunmak edebiyat değildir. AIDS, ebola virüsü… Avustralya, Çin gayretullaha dokundu azap geldi. Maazallah, biz de zinayı, livatayı yasallaştırarak, Allah'ın helal kıldığı yaşta evliliği tecavüz sayarak, mutlu yuvaları bozarak gayretullaha dokunmayalım. Az kaldı” sözleri ile ülke gündemine oturmuştu.

Verdiği bir ders sırasında öğrenciler tarafından bu sözleri hatırlatılınca "cır cır yapma" diyerek, öğrencilerini susturmaya çalışan Gencer, öğrencilerin sert tepkisi ile karşılaştı. Bütün öğrenciler sınıfı terk ederken Gencer, "Abdullah Gül eşiyle kaç yaşında evlendi?" diyerek bir gündem konusuna daha imza attı.

BEDRİ GENCER KİMDİR?

8 Nisan 1968 yılında dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da aldı. Üniversite eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi'nde Sosyoloji bölümünde almıştır. Marmara Üniversitesi'nde İktisat Tarihi alanında yüksek lisansını yapmıştır. Doktora eğitimini ise İstanbul Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler alanından almıştır. 2004 yılında siyaset bilimi alanından doçent olmuştur.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü'ne 2009 yılında profesör olarak atandı. Sosyal ve siyasal teori alanında akademik çalışmalarına devam etmektedir. 2009 yılında çıkan İslam'da Modernleşme, 1839-1939 adlı eseri, Türkiye'de konuşulmuştur.

Eserleri; İslam'da modernleşme, Modernliğin Hikmetinden Sual, Hikmet Kavşağında, Edmund Burke ile Ahmed Cevde, İslam'da Modernleşme (1839-1939), Hikmet Kavşağında Edmund Burke ile Ahmed Cevdet

ulusal.com.tr

# protesto # Yıldız Teknik Üniversitesi # Çocuk yaşta evlilik