Sığınmacı sorununa Vatan Partisi'nin çözümü: Ankara-Şam iş birliği

Ankara Altındağ’daki provokatif olaylar siyasetin de gündemindeydi. AK Parti ve Vatan Partisi provokasyona dikkat çekerek vatandaşları uyardı. CHP’den ise çözüm değil hükümete eleştiri geldi. Yaşanan olayların ardından bölgeye giden Vatan Partisi yetkilileri, sığınmacı sorununda çözümün Ankara ve Şam iş birliğinden geçtiğini vurguladı.

Sığınmacı sorununa Vatan Partisi'nin çözümü: Ankara-Şam iş birliği

Başkentte yaşanan provokasyonun ardından siyasetçilerden peş peşe açıklama geldi.

Ankara Altındağ ilçesinde yaşanan olaylar siyaseti hareketlendirdi. Olayın ardından ilk açıklama Vatan Partisi’nden geldi. Olayların yaşandığı bölgeye giden Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Deniz Tokgöz, provokasyona karşı yurttaşlara çağrı yaptı.

Tokgöz, sığınmacılarla ilgili sorunun tek çözüm yolunun Türkiye ve Suriye iş birliğinden geçtiğini ifade etti. Hükümetin Suriye politikasını da eleştiren Tokgöz, ''Çözüm basit, Güneydoğu’da, Doğu Akdeniz’de, Ege’de ABD’ye karşı savaşıyoruz. Esad da aynı savaşı veriyor. O yüzden Esad’la görüşmek mecburiyetindeyiz. Mevcut hükümet bu krizlerle boğuşma gücünü sergileyemiyor. Ancak Vatan Partisi’nin merkezinde olduğu bir milli hükümet bu krizleri çözebilir.'' dedi.

Hükümet adına açıklama ise AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi. Ömer Çelik sosyal medya hesabından provokasyona karşı vatandaşları şu sözlerle uyardı:

- Bu çok üzücü hadise üzerinden bazı provokasyonlar tertip edilmeye çalışılıyor. Sığınmacı düşmanlığı yapan provokatörler ile sığınmacı kılığındaki provokatörler aynı şeyi hedefliyorlar. Failleri etnik kimliği üzerinden tanımlayan ve toplulukları hedef gösterenler ülkemize zarar vermeye çalışan bir atmosfer oluşturmaya çalışıyorlar. Sosyal medya üzerinden yapılan yalan haber ve dezenformasyonlara dikkat etmeliyiz.

Çelik, muhalefetin sığınmacılarla ilgili provokasyona zemin sağlayacak açıklamalar yaptığını belirterek tepki gösterdi:

- Bazı siyasilerin sığınmacılara yönelik uzun süredir kullandığı nefret dilinin yol açabileceği tehlikelerin ne kadar büyük olduğu ortadadır. Ne ülkemizde birilerinin sığınmacı kılığında provokasyon yapmasına müsaade ederiz, ne de sığınmacılara karşı nefret üretmeye çalışanlara müsaade ederiz.

Bir açıklama da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Sığınmacı ve yaşanan olayların çözümüne değinmeyen Kılıçdaroğlu, iktidarı eleştirdi ve şu sözlere yer verdi:

- Türkiye’nin başına önümüzdeki günlerde büyük felaketler gelebilir. Büyük iç çatışmalar olabilir. Hepimiz sakin olmalıyız. Bunları demokratik yollarla göndermek zorundayız. Sandığa gidip bunları göndereceğiz. Bunu yapmak zorundayız.

# chp # abd # ankara # amerika # ak parti # sosyal medya # suriye # vatan partisi # ege # hükümet # Ömer Çelik # Vatan # şam # deniz tokgöz # sığınmacı # provokasyon